avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima pentru nasterea unui copil la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima pentru nasterea unui copil la angajator

Buna ziua,
Intrebarea mea ar fi mai este in vigoare prevederea in baza contractului colectiv de munca conform careia angajatorul ar trebui sa acorde o prima pentru nasterea unui copil in cuantumul unui salariu mediu brut pe societate?
Eu sunt in concediu de crestere a copilului , deci am contractul de munca suspendat pentru aceasta perioada. Intre timp am nascut al 3-lea copil. Pot beneficia de aceasta prima?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 10 Mai 2012
Primiti acest ajutor doar daca este prevazut in CCM-ul firmei la care lucrati.
Beneficiati daca este prevazut in Reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestui (ccm la nivel de unitate, la nivel de ramura de activitate sau sector de activitate ori la nivel de grup de unitati).
si daca nu am semnat un astfel de contract? Societatea la care lucrez are peste 5000 de angajati, banuiesc ca trebuie sa existe un contract colectiv de munca, dar eu nu-mi aduc aminte sa-l fi semnat
Contractul colectiv de munca nu se semneaza de catre angajat, dvs. semnati doar contractul individual de munca.
Contractul colectiv de munca se semneaza de catre cele doua parti: angajator si sindicat. Interesati-va la resurse umane sau la sindicat despre prevederile CCM din unitatea dvs. Daca acesta nu exista, atunci intrebati de Regulamentul intern, care este facut exclusiv de catre angajator si poate cuprinde si drepturi acordate angajatilor.
In speta, ar cam trebui sa existe un ccm la nivel de unitate ... iar daca nu exista reglementat asa ceva , atunci nu veti putea beneficia de ajutorul pentru nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea salariului mediu pe unitate la nastere andrea44 andrea44 acordarea salariului mediu pe unitate la nastere,mai e valabil in anul 2012-2013? as dori si numarul articolului de lege care aproba,anuleaza acest lucru.Si ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Firma la care lucrez nu are CCM la nivel de unitate, iar ca si cod CAEN - 1051- fabricarea produselor lactate si a branzaturilor, deci dupa ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca este obligatoriu? alexutac alexutac Contractul colectiv de munca este obligatoriu in unitatile cu mai mult de 21 de angajati? Daca este obligatoriu si la nivel de unitate nu a fost incheiat si ... (vezi toată discuția)