avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... conventie evitare dubla impunere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

conventie evitare dubla impunere

Societatea la care lucrez , prin natura activitatii , deruleaza cateva contracte cu parteneri din Norvegia. In cazul platii catre acestia a unor dobanzi la imprumuturi, comisioane pt.servicii, chirie pt. imobil inchiriat , este obligatoriu ca impozitele aferente sa fie retinute la sursa si achitate in Romania ? In conventia pentru evitarea dublei impuneri se stipuleaza " dobanda (comisionul, venitul ) existent intr-un Stat Contractant si platit unui rezident din alt Stat Contractant POATE FI impozitat in acest din urma Stat Contractant."
Deci , firma din Romania poate fi "libera" din punct de vedere al neretinerii la sursa a impozitelor aferente, obligatia platii acestora revenindu-le celor din Norvegia ?
Va multumesc.
Discutati neaparat cu cei de la Finante aceste aspecte.Daca se achita in Norvegia impozitul, nerezidentii trebuie sa prezinte societatii dvs. in Romania, dovada achitarii, tocmai pentru evitarea dublei impuneri dar si a evaziunii fiscale.
Este obligatoriu sa va prezinte certificatul de rezidenta fiscala. In cazul in care nu va prezinta acest certificat sunteti obligati sa achitati impozitul aici si apoi acesti domni sa faca formalitatile de regularizare a impozitului. Veti gasi in codul fiscal prevederi in acxest sens. In cazul in care nu aveti acel certificat riscati sa platiti respectivul impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de rezidenta fiscala ContSters56278 ContSters56278 In cazul unei PFA italiene care desfasoara activitati in Ro persoana prezinta in loc de certificat de rezidenta fiscala,o cerere catre Agentia ... (vezi toată discuția)
Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)