avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

buna ziua, am citit legislatia in vigoare si nu am gasit reglementarea care ma intreseaza respectiv: pentru infiintarea unei asociatii a crescatorilor de animale este necesara o persoana cu studii de specialitate in domeniu sau nu, multumesc anticipat si un an mai bun tuturor utilizatorilor avocatnet
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
danielpop86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:34, 22 Ianuarie 2012
Daca doriti infiintarea unei asociatii pe og 26 din 2000 privitoare la asociatii si fundatii, nu va trebuie sa prezentati acte de studii ale membrilor fondatori. Dupa infiintare, puteti colabora cu persoane care sa aiba o anumita pregatire, daca printre membrii asociatiei nu aveti o astfel de persoana, pentru activitati concrete.
multumesc pentru raspunsul prompt, cele bune
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
danielpop86, utilizator
doresc sa infiintez o asociatie cu care sa pot sustine cursuri de prim ajutor in anumite comunitati. mentionez ca nu urmaresc castiguri financiare din acest lucru, scopul meu fiind doar de informare si constientizare a tinerilor si nu numai. iar acest lucru doresc sa il fac legal si sa pot primii ajutor pentru materiale necesare din partea unor sponsori. imi puteti da un sfat? multumesc anticipat!
Un Ghidul al infiintarii unui ONG gasiti aici:
[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii utile infiintare ong 2014 alexseby alexseby Buna ziua! Doresc sa infiintez un ONG care sa aiba ca activitate organizarea de conferinte pe diverse teme (relatii, afaceri, dezvoltare personala, ... (vezi toată discuția)
Og 26/2000/revizuita in 2013 ARKzad ARKzad pentru infiintarea unui ONG(Asociatie) este necesar obtinerea de certificate de cazier financiar pentru membrii fondatori?.In OG,nu se precizeaza necesitatea ... (vezi toată discuția)
Proceduri legislative inapaulet inapaulet Care este procedura legislativa de infiintare a unei fundatii, asociatii nonguvernamentale pentru a putea obtine fonduri europene? (vezi toată discuția)