avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

am avut un acident rutie in 16 nov 2010 , in care sa produs vatamare corporala a pasagerului din dreapta din masina condusa de mine , am avut o viteza de 50-60 km la ora cand am pus frana nu au tinut franele masini si masian a intrat intrun "tangaj" am incercat sa depasesc masina din fatza mea din momentul franari pana la locult intrari parapetului a fost o distanta de peste 50-60 metri, pasagerlu din dreapta a dat cu capul in parbriz pt ca nu purta centura de siguranta , dupa acident dupa am fost sa ma inpac cu tatal baiatului acidentat sa ne intelegm sa reparam masina ca masina era proprietatea tatalui lui dar el mia cerut suma de 3000 euro si nu am fost deacord, masian nu are o avarie mai mult de 30 % , sa deschis procesu din partea lor si at am aflat ca baiatul era minor in timpul cand mia incredintat masina lucru care eu nu l-am stiut pana atuncea mie nu mia incredintat masina tatal lui ci baiatul, am facut o expertiza a masini in care domnul expert a precizat ca avea un joc exagerat de mare la roata stanga spate, si ca daca avea centura de siguranta nu avea cum sa se produca vatamarea corporala ca nu ajungea sa mai dea cu capu in parbriz, baiatu a fost internat 7 zile dupa 7 zile a fost externat crezand ca eu o sa ii cumpar alta masina la tatal lui nu sa io repar dupa o luna de zile sa internat iara o zi si are certificat medico legal de 40-45 de zile de ingrijiri medicale si acuma ne judecam am primit o sentinta de la judecatoria petrosani de 6 luni cu suspendare si vreo 250 milioane despagubiri sa le platesc victimei, am facut recurs pt ca nu sa luat nimic in considerare doamna judecatoare nici jifcu nici nu a lut in calcul expertiza facuta nu a luat mai nimic in calcul , vas ruga o parere in acest caz si ce am de facut in continuare
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:03, 22 Ianuarie 2012
Prima nelamurire este: masina nu avea asigurare, ca sa nu fiti dvs obligat la plata acestei sume?
Nu va putem spune ce se va intampla mai departe, ati facut recurs asa cum trebuia si va sfatuiesc sa va luati avocat sa va sustima motivele de recurs, in situatia in care nu aveti unul. Succes!
masina nu avea casco doar asigurarea RCA , mar interesa chestiile astea dc nu sa luat in considerare 1.centura lui de siguranta pt ca iam zis sa sio puna cand am plecat si el a refuzat categoric,2 ce a dat expertul ca si domnul expert precizare ca daca avea centura nu se lovea cu capu de parbriz sic a avea un joc exagerat de mare la rota stanga spate , 3. eu pana cand am fost sa incercam sa ne inpacam nu am stiut ca baiatu ii minor si el mia incredintat masina tatalui sau in interesu lui, 4.proprietaru masini a vandut masina unui patron de servis auto chiar dupa ziua expertizei cu 10 mil , si devizu scos de politie de la servis a fost de 33 de mil costand reparatile masini iar dansul a scos un deviz de 154 de milioane dar doamna judecatoare nu a luat in calcul devizul dat de politie a luat in calzul devizu scos de el , am fost de acord sa ii repar masina dar el nu am vrut el a vrut 3000 de euro ca el nu mai vrea masina aia . deci chiar nu mai stim ce sa mai facem
Mergeti mai departe in recurs, pe baza expertizei s-ar putea retine o culpa comuna, hotararea inca nu este definitiva, asadar se mai poate schimba.
In recurs , cu o aparare profesionista , in functie de probele administrate in cauza si de concluziile expertului , din punct de vedere pur teoretic (necunoscand actele si lucrarile dosarului) ar putea exista sanse
In functie de decizia instantei de recurs , s-ar putea face discutii cu privire la existenta unei culpe comune , situatie in care si despagubirile civile , celalalte daune ar putea fi reduse conform culpei fiecaruia.
Urmati sfatul profesionist al drei.O.Ilie.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator
fiind din culpa daca va intelegeti cu victima nu mai raspundeti pe partea penala, am avut si eu un acident mai grav dar m-am inteles cu victima.

eu in locul dumneavoastra m-as duce la victima si i-as propune o suma rezonabila (va ganditi dumneavostra cat) si daca refuza ii ziceti ca vindeti tot de pe numele dumneavostra ca sa nu aiba ce sa execute, ca va treceti salariu minium pe cartea de munca - iar proptirea nu poate sa fie mai mare de 2-3 mil so o sa isi recupere banii in cativa ani, iar daca va schimbati locurile de munca des, recupera si mai greu, si asta nu o sa va afecteze pe partea penala.

Avand in vedere ca e cat de cat culpa comuna, si probabil au si umflat costurile reparatiei, ar trebui sa folosit toate instrumentele de presiune, pe care le aveti.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
spike00spiegel, utilizator

Alte discuții în legătură

Parobleme in urma urma unui accident in care nu am fost vinovat doslea doslea acum cateva zile ma lovit unul cu masina si mia facuto zop ma lovit in partea stanga din fata pana in spate si ma aruncat in zidul de pe marginea drumului si ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna sau nu? sa inaintez recurs? klaus70 klaus70 Am cateva intrebari, m-ar ajuta mult orice parere/sfat avizat in urma unui procesului penal pentru vatamare din culpa intr-un accident rutier, nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Posibil abuz politie Andreiparvu Andreiparvu Buna seara! Va rog daca se poate sa fiu lamurit si ajutat intr-o problema:Anul trecut am imprumutat masina unui prieten la rugamintea acestuia.Acesta,insotit ... (vezi toată discuția)