avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

am avut un acident rutie in 16 nov 2010 , in care sa produs vatamare corporala a pasagerului din dreapta din masina condusa de mine , am avut o viteza de 50-60 km la ora cand am pus frana nu au tinut franele masini si masian a intrat intrun "tangaj" am incercat sa depasesc masina din fatza mea din momentul franari pana la locult intrari parapetului a fost o distanta de peste 50-60 metri, pasagerlu din dreapta a dat cu capul in parbriz pt ca nu purta centura de siguranta , dupa acident dupa am fost sa ma inpac cu tatal baiatului acidentat sa ne intelegm sa reparam masina ca masina era proprietatea tatalui lui dar el mia cerut suma de 3000 euro si nu am fost deacord, masian nu are o avarie mai mult de 30 % , sa deschis procesu din partea lor si at am aflat ca baiatul era minor in timpul cand mia incredintat masina lucru care eu nu l-am stiut pana atuncea mie nu mia incredintat masina tatal lui ci baiatul, am facut o expertiza a masini in care domnul expert a precizat ca avea un joc exagerat de mare la roata stanga spate, si ca daca avea centura de siguranta nu avea cum sa se produca vatamarea corporala ca nu ajungea sa mai dea cu capu in parbriz, baiatu a fost internat 7 zile dupa 7 zile a fost externat crezand ca eu o sa ii cumpar alta masina la tatal lui nu sa io repar dupa o luna de zile sa internat iara o zi si are certificat medico legal de 40-45 de zile de ingrijiri medicale si acuma ne judecam am primit o sentinta de la judecatoria petrosani de 6 luni cu suspendare si vreo 250 milioane despagubiri sa le platesc victimei, am facut recurs pt ca nu sa luat nimic in considerare doamna judecatoare nici jifcu nici nu a lut in calcul expertiza facuta nu a luat mai nimic in calcul , vas ruga o parere in acest caz si ce am de facut in continuare
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:03, 22 Ianuarie 2012
Exact, cea mai buna solutie, dupa savarsirea unei infractiuni este sa santajati partea vatamata ca daca nu accepta intelegerea nu ii veti acorda niciun fel de despagubire, ba mai mult, va vindeti toate bunurile tocmai ca sa nu va achitati obligatiile civile (care de asemenea este o ilegalitate). :slap:

Exclus!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
ContSters178374, utilizator
oricum nu am ce vinde pt ca nu am proprietati pe numele meu si nici loc de munca nu am pt ca sunt inca student, decid aca nu ii dau nimic nu are ce sa imi faca
olimpia_ilie a scris:

Exact, cea mai buna solutie, dupa savarsirea unei infractiuni este sa santajati partea vatamata ca daca nu accepta intelegerea nu ii veti acorda niciun fel de despagubire, ba mai mult, va vindeti toate bunurile tocmai ca sa nu va achitati obligatiile civile (care de asemenea este o ilegalitate). :slap:

Exclus!

Dra.Ilie are dreptate , urmand "sfatul" unui user de mai sus , nu puteti decat sa faceti si dvs o infractiune si sa deveniti infractor.
Este bine ca persoanele cu deficiente de exprimare sau care nu au cunostintele necesare sa se abtina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parobleme in urma urma unui accident in care nu am fost vinovat doslea doslea acum cateva zile ma lovit unul cu masina si mia facuto zop ma lovit in partea stanga din fata pana in spate si ma aruncat in zidul de pe marginea drumului si ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna sau nu? sa inaintez recurs? klaus70 klaus70 Am cateva intrebari, m-ar ajuta mult orice parere/sfat avizat in urma unui procesului penal pentru vatamare din culpa intr-un accident rutier, nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Posibil abuz politie Andreiparvu Andreiparvu Buna seara! Va rog daca se poate sa fiu lamurit si ajutat intr-o problema:Anul trecut am imprumutat masina unui prieten la rugamintea acestuia.Acesta,insotit ... (vezi toată discuția)