Nu voi intra in prea multe detalii deoarece as putea scrie pagini intregi asa ca voi incerca sa fiu cat mai concret in cateva randuri
M-am angajat recent la o firma de distributie din Tulcea ca agent de vanzari.Asta se intampla acum 2 luni cand societatea avea 3 miliarde datorie, acum a ajuns la frumoasa suma de 5. Ei bine , problema sta in felul urmator salariul se ia IN RATE adik avans in avans , s.a.m.d acest lucru se intampla cu toti angajatii firmei in zilele de salariu chiar dak sunt de avans sau lichidare.Ei bine eu urmeaza luni sa plec in marea britanie asa k orice ar fi fost azi aveam nevoie de salariu asa ca toti cei 4 agenti am incasat salariul pe aceea luna , in afara de mine care m-am adus la zi si nu am predat nici un ban fiind constienti ca nu vom mai vedea nimic .Acest bineinteles venind cu amenintari etc. Tin sa mentionez ca niciodta nu am semnat state de plata nici unu dintre noi ci numai dispozitii de plata ,cartile de munca nu ne-au fost platite , si ENORM DE MULTE nereguli din firma...credeti-ma dak v-as spune tot nu m-ati crede.AU avut un control acum o luna de la cei de la Itm dar acestia au plecat frumos cu darul inapoi acasa....Am uitat sa mentionez faptul ca de la salariul de 10 milioane in aceasta seara ni s-a spus k pe luna octombrie s-a facut 8 k asha vrea el + de asta toata lumea are 10% penalizare din salariu pentru fapta noastra (adica va dati seama am fost destul de indrazneti sa ne luam salariile ) asta in cazul in care dam inapoi banii k dak nu d-zeu cu mila ce va fi cu noi As dori sa stiu , ne pot face ceva? Ar trebui sa mai predam banii ,sincer e incredibil cu aceasta firma...evaziuni si asha mai departe..va multumesc anticipat sper sa ma puteti ajuta cu ceva..
Am inteles, in mare, ce spuneti.
Daca cei de la ITM au controlat si nu au gasit nimic ilegal, puteti face o sesizare la Inspectia Muncii, forul tutelar al ITM-urilor din toata tara.
Legal sa va insusiti banii din vanzare si sa nu-i depuneti se cheama delapidare sau furt,consecinta, pe care s-ar putea sa o platiti mai scump daca va actioneaza in instanta.Dupa mine, ar trebui sa faceti o adresa la firma in care sa precizati cat ati incast,de la ce clienti,specificand si chitantele,dupa care precizati sumele oprite din incasari pentru salariile cuvenite si neplatite aferente lunilior x.Adresa o trimiteti cu confirmare de primire la sediul firmei.In acest caz se va recunoaste si incasarea de la clienti si plata salariilor voastre.Pentru firma neplata salariilor la termenul stipulat in contract este caz penal.Deci va fi un scor(1-1).
Am facut deja lucrul acesta , din seara , in care am ajuns la firma ...toti agentii am facut acest lucru de fapt...am predat frumos chitantele plus ca am predat monetarul facut cu suma de pe chitante etc...se pare ca patronul s-a hotarat sa ne micsoreze salariile peste noapte de la 1000 la 800 ron..eu calculul pentru zilele lucrate l-am facut cu salariul de 1000 , acum spune k tre sa-i mai dau inapoi 500 ron , din kre i-am dat 150 iar acum mai vrea 350...sa-i mai dau ceva?are rost?
Problema dvs. depaseste, deja, cadrul strict al relatiilor de munca si intra in sfera Codului civil (sau penal!?). Un avocat va poate da un raspuns mai competent.
Alte discuții în legătură
O mare nevoie de ajutor
indru
Buna seara , postez acest mesaj in speranta ca voi mai gasi pe cineva online sa ma ajute , dimineata fiind destul de tarzior pentru un raspuns.Nu voi intra in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
pascanu
daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe ... (vezi toată discuția)
Munca la negru?
gabitza73
Buna ziua. Sunt salariata,cred, la o firma de paza. Lucrez 12 ore, doua zile de zi, doua de noapte si apoi am 48 de ore libere.Aceasta inseamna 240 de ore in ... (vezi toată discuția)