avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poprire salariu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poprire salariu

daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe card la ce procent se poate duce poprirea pe salariu??
Cel mai recent răspuns: maoru , utilizator 09:38, 13 Martie 2011
poprirea pe salariu poate fi facuta intr-un asa procentaj incat sa nu afecteze venitul tau in mod iremediabil....ultima oara stiam ca era park 15% ...acum depinde si ce a dispus instanta judecatoareasca in aceasta privinta
executorul judecatoresc sustine k atat timp cat nu am retineri pe statul de plata nu poate tine cont de ratele pe kre le platesc lunar in baza unei adeverinte de salar eliberata din inteprinderea la kre lucrez. Mnetionez k executorul doreste o poprire de 1/3 din salar, in kre nu trebuiesc incluse si ratele pe kre le platesc.Suma pe kre o datorez prin ordin judecatoresc este de 2000 lei iar salariul meu net este de 490
Din cate cunosc 1/3 din salariu reprezinta suma minima care poate fi retinuta din salariu.
Nu prea ai ce face, va trebui sa achiti!
conf. Codului Muncii, art.164 alin .(4),r etinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net
Ratele la banca sunt o obligatie pe care v-ati asumat-o in momentul contractarii creditului, nu sunt retinere pe salariu ( le achitati Dvs asa cum va achitati facturile la curent, telefon, etc).
In calcularea sumei care va va fi retinuta din salariu nu se tine cont de ratele dvs. Eventual puteti negocia cu banca o suspendare a platii ratelor pe perioada retinerilor.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu a uni angajat andreea_80 andreea_80 Buna ziua! Un salariat are deja o oprire in valoare de 300 ron(1/3di salariul net). eu in calitate de angajaror pot scadea suma poprita pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa sa-mi spuneti in cazul unui salariat, pentru care am primit adresa de infiintare a popririi cu titlu executoriu 1/3 din salariu net, ... (vezi toată discuția)