avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu a uni angajat
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu a uni angajat

Buna ziua!
Un salariat are deja o oprire in valoare de 300 ron(1/3di salariul net).
eu in calitate de angajaror pot scadea suma poprita pe motiv ca salariatul mai are un credit la care plateste o rata de 360 ron pe luna?
trebuie sa tin cont la infiintarea popririi de ratele pe care salariatul le mai are, fiind dovedite cu scadentarul si contractului de credit? la creditul de 360 ron este la zi cu ratele!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:08, 5 Martie 2010
Nu puteti tine cont decat de retinerile legal infiintate.
Ratele angajatului nu sunt retineri in sensul legii, chiar daca exista un contract de credit, cata vreme nu sunt executate silit.
deci trebuie sa ii retin in continuare aceeasi suma de 1/3 din salariu chiar daca acesta mai are o rata. e adevarat ca angajatul ramane doar cu 134 ron , bani ptr intretinerea personala, dar eu personal nu am cum sa il ajut!?
nu ii pot eu deduce ratele din salariu si apoi sa aplic 1/3 ptr poprire?!
Multumesc
Nu ii puteti "deduce" ratele.
Legal nu aveti cum sa il ajutati fara sa va expuneti firma angajatoare la unele
riscuri pentru neindeplinirea obligatiilor in calitate de tert poprit.

Va rog sa intelegeti ca rata la banca are, din punct de vedere juridic, acelasi regim ca si plata abonamentului la telefon sau plata de cadou pentru sotie de 8 martie - este o plata benevola a omului, pe care o face dupa ce ia salariul de la dvs. (chiar daca mai "de-a dreptul"). Daca omul n-ar mai vrea sa o faca de bunavoie intr-o luna (plata), este dreptul sau, si nu aveti dvs. ca angajator niciun cuvant de spus. Nu este o retinere salariala.
Pe de alta parte, retinerea prin poprire,este o plata fortata, executata silit prin retinere salariala, la care nici dvs., nici omul, nu va puteti opune. Poprirea NU este rata.

Va multumesc pentru lamuriri! Am inteles despre ce este vorba!
conform art. 459 c.pr.civ. în cazul in care sunt infiinţate mai multe popriri şi sumele cuvenite creditorilor depăşesc suma urmaribilă din veniturile debitorului, terţul poprit, în termenul prev. la art. 458 alin. 1 va reţine şi va consemna suma urmaribilă şi va depune dovada consemnării la executorul judecatoresc. distribuirea se va face conform dispoziţiilor art. 562-571 c.pr.civ.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)
Poprire salar angajat liliigretz liliigretz Buna ziua, am primit astazi o comunicare-adresa infintare poprire pentru un angajat, in care scrie:\\"In temeiul art.452 cod procedura civila va comunicam ... (vezi toată discuția)