avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru gemeni - am castigat doua procese, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru gemeni - am castigat doua procese, cum imi recuperez banii?

Buna ziua,
Am vazut ca subiectul la care eu sper sa primesc un raspuns a mai fost discutat in 12 - 13.01.2012, dar mai eu mai am si alte nelamuriri.
Sunt mama de gemene, nascute in 02.06.2007 si pentru obtinerea indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil am intentat 2 procese: un proces pt. 600 lei/ luna pt. perioada 17.09.2007 – 31.12.2008 si un alt proces tot pt. obt. indemnizatiei pt. cel de-al doilea copil, in cuantum de 85 % din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, pentru perioada 01.01.2009 – 31.05.2009 .
Situatia proceselor mai sus amintite este urmatoarea:
- in primul proces, in data de 24.06.2011 Tribunalul Buc., prin hotarare definitiva, a admis cererea mea pentru plata ( retroactiva ) a indemnizatiei pt. cel de-al doilea copil ( 600 lei/ luna pt. perioada 17.09.2007 – 31.12.2008 )
- in al doilea proces, in 06.10.2011 la Curtea de Apel Bucuresti, printr-o Sentinta definitiva si irevocabila, am castigat dreptul de a primi ( retroactiv ) indemnizatia pentru cel de-al doilea copil ( in cuantum de 85 % din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni ). Nu, nu este o greseala, al doilea dosar s-a solutionat mai repede decat primul.
Pt. al doilea dosar am scos de la Curtea de Apel Buc. Certificat de grefa pt. a putea investi sentinta si a reusi sa-mi recuperez banii, dar am fost refuzata categoric de Tribunalul Buc. pe motiv ca nu pot investi sentinta doar cu Certificat de grefa, fara sentinta redactata si dosarul in original ( desi mai multi avocati imi spusesera ca se poate acest lucru ).
Avand in vedere cele mentionate mai sus si mai ales Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 14.11.2011, am urmatoarele nelamuriri si va rog, daca se poate, sa ma indrumati:
1. Avand in vedere ca am o sentinta irevocabila si definitiva ( am castigat si recursul de la Curtea de Apel, am Certificatul de grefa ) la cel de-al doilea dosar, cum pot sa-mi recuperez banii?
2. Pentru ca in primul dosar/proces am castigat pe fond la Trib. Buc. si avand in vedere decizia ICCJ din 14.11.2011 Agentia de Prestatii soc. Buc. mai are dreptul la recurs? Daca nu, eu cum imi pot recupera banii?

In speranta primirii unui raspuns din partea d-voastra, va multumesc anticipat!

Cu stima,
O mama care se lupta prin tribunale de cel putin 3 ani!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:04, 11 Aprilie 2012
1. Cei de la tribunal au dreptate, hotararea nu poate fi investita cu formula executorie in baza unui certificat de grefa. Trebuie sa asteptati redactarea deciziei de catre Curtea de Apel. Dupa ce decizia va fi redactata, dosarul se va intoarce la tribunal. Doar atunci puteti solicita investirea hotararii tribunalului cu formula executorie si veti putea solicita plata drepturilor stabilite prin hotararea judecatoreasca.

2. Bineinteles ca Agentia de Prestatii are dreptul sa atace cu recurs hotararea tribunalului, insa, avand in vedere si Decizia nr. 26/2011 a ICCJ care este obligatorie pentru instante, recursul va fi respins. O decizie pronuntata intr-un recurs in interesul legii nu poate avea ca efect lipsirea unei parti de dreptul de a exercita o cale de atac.
Buna ziua,

Imi cer scuze pt. intarziere, dar va multumesc din tot sufletul pt. raspunsul d-voastra d-na Gabriela Pintea!
Din pacate raspunsurile d-voastra, nu pot rezolva si problemele mele si mi se pare ca ma lupt cu morile de vant!
Multumiri inca o data pentru timpul si atentia acordata!

Cu stima,
Buna ziua,

Va rog imi puteti da si mie un model de cerere de chemare in judecata pentru plata retroactiva a indemnizatiei pentru mamele de gemeni?
Multumesc!
Buna ziua,
Referitor la modelul de cerere de chemare in judecata pt. plata retroactiva a indemnizatiei pt. gemeni - cred ca va referiti la actiunea introdusa in instanta. Va rog sa-mi scrieti la adresa de e-mail simona.codrea@rollit.ro pt. a va da mai multe detalii.

Pentru a beneficia retroactiv de indemnizatia pentru CCC trebuia ca :
- sa depuneti o cerere In acest sens la AJPIS. cererea trebuie sa fie insotita de copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului/copiilor pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul si, dupa caz, de actele doveditoare.

- daca in decurs de 30 de zile nu primiti raspuns sau raspunsul va nemultumeste, atunci va adresati instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, O hotarare irevocabila data in ultima instanta de Curtea de Apel Bucuresti imi poate fi trimisa in forma redactata la domiciliul meu daca fac ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta maria1956 maria1956 buna ziua, va rog sa imi spuneti ce pot face in urmatoarea situatie:am avut proces cu ANRP la Curtea de apel Bucuresti si Sentinta a ramas irevocabila. pot ... (vezi toată discuția)
Certificat de grefa pentru recuperat taxa de poluare ? oldestwolf2000 oldestwolf2000 Buna seara ! Ma intereseaza si pe mine urmatorul aspect: - am castigat procesul pentru restituirea taxei de poluare la tribunal; - s-a intentat recurs la ... (vezi toată discuția)