avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Titlul de prorietate falsificat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Titlul de prorietate falsificat

Buna, am o intrebare, daca cineva a falsificat titlul de proprietate pentru cartea funciara ( sa intapmlat in 1996 ), si titlul se afla in Arhiva, dar stiu ca sa falsificat, si presupunem ca am si dovezi, persoana respectiva se poate da in judecata, sau ce poate face? Multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: moa_gabor , utilizator 22:56, 23 Octombrie 2008
nu stiu bine speta dar il puteti ataca in instanta
Da, se poate face plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals.
Da, numai ca o sa primeasca rezolutia ca s-a prescris raspunderea penala. :(
adica daca am inteles bine, din cauza ca a trecut prea mult timp de la savarsirea falsificarii actului numai poate fii tras la raspundere persoana din cauza?
Nu. Nu mai poate fi tras la raspundere penala, pentru ca s-a prescris raspunderea penala. Nulitatea titlului poate fi insa constatata oricand printr-o actiune civila.

Alte discuții în legătură

Uz de fals ContSters327931 ContSters327931 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: fals intr-un inscris autentic, raspunderea penala pentru falsul respectiv s-a prescris. Intrebarea este: daca acel ... (vezi toată discuția)
Procura falsa dragnea.georgeta dragnea.georgeta In anul 2002 am scos un extras de carte funciara pentru doua suprafete de teen alaturate pe care le aveam in proprietate. DIn extrasul de carte funciara am ... (vezi toată discuția)
Uz de fals stoica eugen stoica eugen Depunerea rezolutiei parchetului ca act oficial in intampinare in instanta civila pentru obtinerea de consecinte juridice stiind ca aceasta nu reflecta nu ... (vezi toată discuția)