In anul 2002 am scos un extras de carte funciara pentru doua suprafete de teen alaturate pe care le aveam in proprietate.
DIn extrasul de carte funciara am constatat ca cele doua terenuri -pe care le folosesc si acum tot eu si pe care am turnat o fundatie, puturi de apa, etc- sunt de fapt vandute.
Am solicitat actele prn care s-au vandut cele doua parcele si am constatat ca cele doua parcele au fost vandute de un asa zis mandatar care ar fi primit de la mine o procura -autentica notariala- de vanzare a celor doua parcele.
Pe procura -care se sustine ca as fi dat-o eu- apare o semnatura relativ asemanatoare cu a mea, dar care nu este in mod cert semnatura mea.
Multi avocati mi-au spus sa fac plangere penala pentru fals.
Din pacate nu stiu cine mi-a falsificat semnatura,desi banuiesc cine avea interesul si in ce context s-a intamplat.
Alti avocati mi-au spus ca fapta s-a prescris si ca voi formula plangerea degeaba pentru ca se va constata fapta prescrisa.
Un alt avocat mi-a spus ca ar trebui sa fac cerere prin care instanta in temeiul art.184 c.p.c sa constate existenta falsului.
Ce sa fac ?
Actionati cu o plangere penala, in care sa solicitati ca organele de cercetare penala sa identifice faptuitorul. Prescriptia curge de la data la care ati aflat despre existenta procurii false, iar in penal termenul de prescriptie este mai mare in acest caz
Pai, eu zic ca am raspuns de ce am ramas in pasivitate. Dar, repet>
1-Loturile desi vandute sunt si acum in posesia mea.
2-Pe aceste loturi eu am turnat doua fundatii.
3-La Primarie platesc si in prezent impozitul.
4-Nimeni nu a pretns ca teenul ar fi proprietatea lui, nici macar proprietarul intabular.
Potrivit art. 122 al. 2 din Codul penal "prescriptia se socoteste de la data comiterii infractiunii", deci incepand cu anul 2002. Potrivit art. 124 Cod penal "prescriptia inlatura raspunderea penala oricate intreruperi ar interveni, daca termenul de prescriptie ... este depasit cu inca jumatate", deci autorul nu mai raspunde penal incepand cu, sa zicem cu anul 2010. Acum nu va afecteaza faptul ca nu sunteti proprietar tabular dar daca veti vrea sa vindeti sau sa ipotecati (girati) imobilul ? mostenitorii dumneavoastra vor pierde dreptul la mostenire .... Sau poate ca actualul proprietar tabular va vinde el terenurile si cumparatorul va vrea sa intre efectiv in posesia lor si atunci veti fi evacuata. E acceptabil?
Chiar daca autorul nu mai raspunde penal ar trebui sa faceti demersurile necesare pentru a se constata ca vanzarea este ilegala prin folosirea documentului "falsificat" si sa cereti constatarea nulitatii actului de vanzare si reintabularea dumneavoastra ca proprietar. Asta este parerea mea. Protejati-va proprietatea !