Buna ziua,
Vreau si eu sa ma lamureasca cineva daca tatal meu care a iesit la pensie(de invaliditate) in anul 2005 va primii vreo marire anul acesta pentru ca a lucrat in grupa a II a de munca.
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.
Tatal dvs. trebuia sa beneficieze de la 1 ianuarie 2011 de o crestere a punctajelor cu 25% pentru perioada in care a desfasurat activitatea in grupa a II-a de munca, conform Legii 263/2010 Art.169 alin.3 si alin.4, chiar daca este vorba despre o pensie de invaliditate.
Nu s-au anuntat alte majorari in anul 2012 pentru cei care au lucrat in grupa a II-a iar valoarea punctului de pensie ramane tot 732,8 lei.
Multumesc pentru raspuns.
V-as ruga daca se poate sa imi spuneti ce ar trebui sa fac in cazul in care nu a primit aceasta majorare.Stiu ca de obicei se fac automat dar mai exista si omiteri.
Daca in decizia primita in anul 2005 este trecut un stagiu aferent grupei de munca sau daca ulterior a prezentat dovada faptului ca a lucrat in grupa a II-a de munca, tatal d-voastra va solicita in scris CJP revizuirea pensiei si acordarea majorarilor conform Art. 169 alin.4 din Legea 263/2010. In acest caz ,va primi retroactiv aceste drepturi, incepand cu luna ianuarie 2011.
Cand tatal d-voastra va merge la CJP sa depuna cererea de revizuire, sa intrebe si care este motivul pentru care nu a primit aceasta majorare.
Cand reveniti pe forum, va rog sa-mi spuneti cand a prezentat tatal adeverinta privind conditiile de munca si daca a primit o majorare a punctajului mediu anual in octombrie 2009.
Sumele cuvenite in urma aplicarii prevederilor Art.169 alin.4 se primesc retroactiv doar in situatia in care adeverinta se afla in posesia CJP inainte de 1.01.2011.
Adeverinta a fost adaugata la dosar in luna a 7 a 2010 si doar atunci s-a majorat punctajul.Daca doriti,v-as ruga, sa imi ziceti ce sa solicit in cerere.
Multumesc anticipat.
oug 100/2008
calu2006
m-am pensionat de boala in 03.02.2009. la calculul stagiului de cotizare am : conditii speciale: 22ani7luni 2zile( anterior1.04.2001 15ani 6luni 4 zile) ... (vezi toată discuția)