poate reusiti sa ma ajutati si pe mine...situatia ar fi cam asa..am mostenit de la mama mea decedata un pamant extravilan pe al carui titlu de proprietate se mai afla 2 surori ale celei mai sus mentionate.daca eu am gasit cuparator pentru partea mea de pamant trebuie sa facem partajul.ca sa facem partajul trebuie sa facem cartea funciara.la toate aceste cheltuieli participam in mod egal chiar daca eu sunt singurul care vand?in cazul in care cele 2 surori nu vor sa faca partajul ce imi ramane de facut?multumesc anticipat
mentionez ca ele nu sunt de acord sa plateasca cartea funciara
Trebuie sa intabulati terenul si ar trebui sa contribuiti in mod egal la cheltuieli. Daca ceilalti coproprietari nu doresc iesirea din indiviziune va trebui sa ii chemati in judecata si va trebui sa platiti dv toate taxele, inclusiv intabularea.
Banii pe care ii cheltuiti cu aceasta ocazie ii cereti prin cererea de chemare in judecata cu titlu de ”cheltuieli de judecata”
Din pacate, un asemenea proces poate dura... si exista riscul sa pierdeti cumparatorul...
In caz ca ceilalti coproprietari nu vor achita cheltuielile de judecata ii puteti executa silit pentru a recupera sumele.
Important este sa aveti banii necesari pentru judecata si pentru a plati cheltuielile de intabulare...