avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare teren arabil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare teren arabil

Pe scurt, suntem 9 mostenitori pe titlu. avem cadastru si intabulare pe care doar noi cei 3 care vrem sa vindem am platit integral toate costurile, dar nu am facut partaj amiabil pentru ca sunt mostenitori care nu au bani, sau nu ii intereseaza. 3 dintre mostenitori vrem sa vindem cota noastra de teren arabil. Putem fara a avea nevoie de semnaturile celor care se declara dezinteresati de partaj? Putem sa vindem cota noastra cumparatorului iar el sa ramana cu ei in indiviziune? Care e modalitatea de a ne recupera cheltuielile cu taxele de cadastru si intabulare de la cei care au refuzat participarea?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 08:37, 24 Iunie 2012
Daca nu aveti stabilite cotele pentru fiecare dintre coproprietari nu puteti vinde cel putin in forma autentica .
Trebuie sa faceti partaj voluntar pe cheltuiala exclusiva a dvs. cei ce vreti sa vindeti, sa stabiliti cota fiecaruia, daca ceilalti vor sa vina la notar.Daca nu, va adresati instantei cu o actiune de iesire din indivziune unde ceilalti coproprietari vor fi citati si daca vor vrea se vor prezenta daca nu se va face iesirea din indiviziune si fara prezenta lor.In cadrul procesului veti putea cere cheltuilel de judecata care va vor fi admise si le veti putea obtine de la ei numai dupa ce sntinta va ramane definitiva si veti merge la un executor judecatoresc, ce va pune in aplicare dispozitiile instantei.
Este imperios necesar sa faceci operatiunile de stabilirea locatiei fecare cote parti din terenurile pe care le aveti in masa scuccesorala , pentru fiecare mostenitor.
Aceasta operatiune se face printr-o documentatie topgrafice ce are ca obiect dezmembrare imobile.
Cu expertiza topografica extrajudiciara ( daca toti mostenitorii sunt de comun acord) va puteti nota in cartea funciara individuala proprietatile, apoi puteti sa faceti ce vreti cu proprietatile dvs.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietarii refuza sa ofere copie de pe buletin pt cadastru vali_085 vali_085 Cum se poate obtine o copie a buletinelor coproprietarilor pt efectuarea unui cadastru si intabulare in cazul in care unul din coproprietari doreste sa isi ... (vezi toată discuția)
Vânzare tern extravilan LucianNeatu LucianNeatu Sunt proprietar a doua titluri de proprietate împreuna cu moştenitorii persoanelor ce erau proprietari ca şi mine. Cum pot sa vând partea ce mi se cuvine ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara carte funciara winterartic winterartic Recent am devenit mostenitorul unei cote de 1/7 dintr-un teren extravilan, care nu are facuta carte funciara. Doresc sa \\"scap\\" de acet teren cat mai ... (vezi toată discuția)