avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot obtine proprietatea unei masini furate ca si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot obtine proprietatea unei masini furate ca si cumparator de buna credinta?

Buna ziua,
In anul 2010 am cumparat o masina care s-a dovedit a fi furata din Ungaria. Intre timp cel care ne-a vandut masina a fost prins, judecat si acum este in inchisoare (era o retea care vandeau in Ro masini furate din Ungaria). La data cand procesul a inceput (eu fiind parte civila) si cand politia m-a pus sa dau o declarative sau ceva de genul eu am cerut banii deoarece mi se comunicase ca masina va pleca la proprietarul de drept. Acum procesul s-a incheiat dar eu as dori masina, nu banii; masina care este inca la mine dar pe care nu am putut o folosi nici macar o secunda de cand am declarat o furata. In hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila nu este mentionat nimic despre masina, pana cand ramane masina la mine?

Multumesc,
F
Cel mai recent răspuns: lupul905 , utilizator 19:59, 22 Ianuarie 2012
Nu puteti ramane propietarul masinii,avand in vedere ca aceasta s-a dovedit a fi furata.
Cititi cu atentie hotararea si vedeti ce s-a stabilit cu privire la persoana dvs, care este suma de bani care va revine. Nu puteti sa ramaneti cu masina.
Avand in vedere ca este dovedit ca autoturismul a fost furat ,ca exista proprietar de drept,nu puteti obtine calitatea de proprietar al acestuia
In baza hotararii instantei de judecata,daca a fost solicitata recuperarea c/v achizitiei autoturismului,dvs aveti dreptul sa desfasurati demersurile legale de recuperare suma de la vanzatorul autoturismului
Ceva lipseste din spusele dumneavoastra, 1.Daca a-ti participat la proces ce ati inteles din hotararea definitiva si irevocabila cu privire la partea civila ? / ce ati cerut in instanta si ce s-a hotarat ? / daca nu va convenit hotararea a-ti atacato la instanta superioara ?
Cert este ca masina nu va apartine ... (ea apartine propietarului pagubit Ungur- sau casei de asigurari care l-a despagubit)
UN SFAT-luati legatura cu procurorul de caz, pentru a va ridica din posesie autovehicolul pentru a nu fi acuzata de distrugerea lui (masina ce nu este folosita se deterioreza, lipsa ungerii din interiorul motorului va da posibilitatea oxidarii partilor metalice si uscarii/deteriorarii garniturilor) si intrebati-l de banii pe care i-ati dat pe masina cu buna credinta, dumnealui a solicitat recuperarea ?
De regula, organele de cercetare penala ridica bunul si-l preda proprietarului - asta, cred, ar fi trebuit sa se intample de la momentul la care s-a descoperit masina la dumneavoastra.
La acest moment trebuie sa vedeti cum si daca s-a prevazut in hotarare despagubirea dumneavoastra ca si cumparator de buna credinta.
Nu puteti pastra masina care trebuie restituita proprietarului.

Alte discuții în legătură

Cum procedez in cazul in care am cumparat o masina furata? george_26 george_26 In luna ianuarie 2009 am cumparat un autoturism ce este inmatriculat pe Ungaria.dupa o saptamana am mers la politie sa verific masina daca e furata, si am ... (vezi toată discuția)
Fost proprietar de masina furata idu1985 idu1985 In anul 2008 am cumparat din Jud. Covasna un autoturism marca Ford inmatriculat in romania, masina avand un singur proprietar pe cartea. Mentionez ca masina a ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un autovehicul furat...cum pot recupera banii? waryus waryus am cumparat un autovehicul declarat furat din Ungaria...am fost cu auto la R.A.R Galati pentru a o inmatricula si inginerul m-a trimis la criminalistica...cel ... (vezi toată discuția)