Buna ziua,
In anul 2010 am cumparat o masina care s-a dovedit a fi furata din Ungaria. Intre timp cel care ne-a vandut masina a fost prins, judecat si acum este in inchisoare (era o retea care vandeau in Ro masini furate din Ungaria). La data cand procesul a inceput (eu fiind parte civila) si cand politia m-a pus sa dau o declarative sau ceva de genul eu am cerut banii deoarece mi se comunicase ca masina va pleca la proprietarul de drept. Acum procesul s-a incheiat dar eu as dori masina, nu banii; masina care este inca la mine dar pe care nu am putut o folosi nici macar o secunda de cand am declarat o furata. In hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila nu este mentionat nimic despre masina, pana cand ramane masina la mine?
Cititi cu atentie hotararea si vedeti ce s-a stabilit cu privire la persoana dvs, care este suma de bani care va revine. Nu puteti sa ramaneti cu masina.
Avand in vedere ca este dovedit ca autoturismul a fost furat ,ca exista proprietar de drept,nu puteti obtine calitatea de proprietar al acestuia
In baza hotararii instantei de judecata,daca a fost solicitata recuperarea c/v achizitiei autoturismului,dvs aveti dreptul sa desfasurati demersurile legale de recuperare suma de la vanzatorul autoturismului
Ceva lipseste din spusele dumneavoastra, 1.Daca a-ti participat la proces ce ati inteles din hotararea definitiva si irevocabila cu privire la partea civila ? / ce ati cerut in instanta si ce s-a hotarat ? / daca nu va convenit hotararea a-ti atacato la instanta superioara ?
Cert este ca masina nu va apartine ... (ea apartine propietarului pagubit Ungur- sau casei de asigurari care l-a despagubit)
UN SFAT-luati legatura cu procurorul de caz, pentru a va ridica din posesie autovehicolul pentru a nu fi acuzata de distrugerea lui (masina ce nu este folosita se deterioreza, lipsa ungerii din interiorul motorului va da posibilitatea oxidarii partilor metalice si uscarii/deteriorarii garniturilor) si intrebati-l de banii pe care i-ati dat pe masina cu buna credinta, dumnealui a solicitat recuperarea ?
De regula, organele de cercetare penala ridica bunul si-l preda proprietarului - asta, cred, ar fi trebuit sa se intample de la momentul la care s-a descoperit masina la dumneavoastra.
La acest moment trebuie sa vedeti cum si daca s-a prevazut in hotarare despagubirea dumneavoastra ca si cumparator de buna credinta.
Nu puteti pastra masina care trebuie restituita proprietarului.