avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Taxa pentru obtinerea unei adeverinte necesare la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Taxa pentru obtinerea unei adeverinte necesare la pensionare

Am cerut o adeverinta pt.dosarul de pensie, din care sa rezulte salariul de baza, sporuri ore suplimentare si sporuri pt. calcultor 15%.
Firma cu pricina a dat faliment in 1995 si am gasit arhiva la o firma privata, care pt. 39 luni, cat am lucrat la firma respectiva, imi percepe o taxa de [este 200 lei (2.5lei/zi pt sporuri si 3 lei/zi pt.salariu).

Ati mai intalnit o asemenea situatie?
Daca as fi lucrat 30 de ani la aceeasi firma, as fi platit peste 900 lei.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:46, 17 Ianuarie 2012
Nu e normal sa se ceara taxa pentru adeverinta, desi implica multa munca.

Pentru ce perioada aveti nevoie de adeverinta? Dupa ceea ce cereti, eu cred ca n-aveti nevoie de aceasta, decat daca nu mai sunteti in posesia carnetului de munca.

Daca ati lucrat cu contract de munca si a fost locul de munca principal (unde ati predat cartea de munca), atunci salariul de baza este inscris in cartea de munca.
Orele suplimentare nu se iau in calcul pentru punctajul de pensie.
Sporul de calculator s-a acordat cam din 1992, probabil ca se numea spor de risc, care era considerat spor permanent conform Legii nr.49/1992, si ar trebui si acesta sa se regaseasca in cartea de munca.
Verificati in carte de cand apare inscrisa in coloana de salariu o fractie, cu o suma mai mare la numarator. Suma mai mica, de la numitor, era salariul de baza, iar suma mai mare, de la numarator, era salariul de baza + sporurile permanente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime neluat in calculul pensiei ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, In ,,DATE PRIVITOARE LA ACTIVITATEA IN MUNCA\'\' care stau la baza de calcul a pensiei incepind cu 1.04.1992 sporul de vechime ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta - conditii deosebite ionicabotezatu ionicabotezatu Am lucrat 6 ani (in perioada 1998-2004) la o firma care a fost lichidata. Timp de 4 ani si 10 luni am primit spor conditii deosebite. Am solicitat firmei ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre carnetul de munca si fluturasi. dumitruzaharia dumitruzaharia Buna seara! Din anul 1997 si pana in prezent am pastrat toti FLUTURASII. In urma verificarii acestora cu datele inscrise in CARNETUL DE MUNCA sunt diferente ... (vezi toată discuția)