avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... restituire impozit platit anticipat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

restituire impozit platit anticipat

Buna seara,

Detin o PFA si conform venitului estimat pt. anul 2011 am achitat la Trezorerie o suma mult mai mare decat impozitul datorat in urma contabilitatii in sistem real pentru care am optat la inceputul anului 2011.
Vreau sa stiu care este calea de urmat pentru a-mi recupera acesti bani, si daca nu ai cel putin 2 ani de contabilitate in sistem real pot trece la plata impozitului si a contabilitatii "la norma de venit".
Cel mai recent răspuns: MIV , utilizator 22:10, 17 Ianuarie 2012
Pentru recuperarea sumelor platite in plus... veti primi de la fisc dupa ce depuneti decl. 220 pentru 2012 si decl. 200 pentru 2011, o decizie de impunere unde vor fi mentionate sumele pe care le aveti de recuperat.
Si aveti doua posibilitati fie compensati sumele pe care le veti avea de platit pentu anul 2012 cu ce aveti de recuperat ..si in aceasta situatie veti face o cerere de compensare..
Fie va veti programa pentru ridicarea acestor sume cash de la trezorerie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - declaratiile 200 si 220 impreuna? wasssu wasssu Am depus declaratia 200 fara 220 si mi-a venit impunere de plata pentru venitul anticipat pentru sumele din declaratia 200? Se mai poate face ceva sa schimb, ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere nikuteau nikuteau Am PFA din feb.2010 si am urmatoarele nelamuriri: -la infiintare am de depus decl.220 in baza careia mi-a venit in 2010 o decizie de impunere, pe care am si ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii 200/220 tome_ionica tome_ionica Am inteles de la persoane care au mers sa depuna declaratia 220 ca nu se primeste aceasta declaratie fara declaratia 200. Daca am PFA in sisteam real, depun ... (vezi toată discuția)