avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... RECUPERARE TAXA DE POLUARE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

RECUPERARE TAXA DE POLUARE

Buna seara!
Datele problemei sunt putin mai complicate de aceea as fi interesat de cateva pareri inainte sa incep procedura de recuperare.

Autovehiculul(berlina) a fost cumparat din Germania in 2009 pe societate, decizia te calcul a taxei de poluare a fost facuta in 07.2009 = 8.378 lei, achitata si imatriculata pe 08.2009 pe persoana juridica.
Pe 09.2010 a fost vaduta de pe societate pe persoana fizica, dupa care societatea a fost suspendata si inca se afla in acest stadiu.

Intrebarea e, evident, daca se poate recupara taxa de poluare si in ce conditii?; trebuie reactivata societatea, sau nu, se poate recupera suma integral sau doar cei 25% pe care ii acorda statul, etc.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: abby , utilizator 15:05, 18 Ianuarie 2012
Nu toti cei care au inmatricualt masini de la 1 iulie 2008 au de primit bani inapoi, iar procentul nu este de 25% pentru toata lumea, ci aceasta e valoarea maxima.
Cei care au inmatriculat masini Euro 5 si cei cu autovehicule Euro 1, 2, 3, 4 si non-euro sub 1200 de centimetri cubi nu au de recuperat nimic.
Proprietarii de auto trebuie sa mai stie ca nu vor recupera toti 25%, se poate ca procentul sa fie de 20% in unele cazuri sau 5%",
Formula de calcul poate fi consultata pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu si astfel, cei interesati pot afla daca au bani de recuperat pentru a nu face un drum inutil la administratiile financiare.
Parerea mea este ca daca exista acea societate si exista documentele pe baza carora s-a platit taxa pe poluare, se poare recupera. Eu as merge pe recuperarea integrala a sumei in instanta deoarece taxa s-a platit conf. OU 50/2008 care s-a dovedit a fi neconstitutionala si contrara normelor UE si numai daca nu as reusi as solicita diferenta conform noii legi. Succes.
Si pe mine m-ar interesa daca in cazul unui pfa inchis-cabinet medical- titularul cabinetului persoana fizica , ca succesor are dreptul sa solicite restituirea taxei de poluare achitata de pfa -cabinet inainte d incetarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare dan20362003 dan20362003 In septembrie 2008 am achizitionat o masina Ford Focus de la dealer local, pentru care am achitat o taxa de poluare de 1.717 lei. Pot recupera aceasta taxa ? (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto. ContSters238413 ContSters238413 Va rog frumos sa-mi raspunda cineva competent care stie exact care este situatia nu la urma raspunsului sa-mi zica (asa mi se pare)daca am recuperat taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto chrys28tm chrys28tm buna seara, am inmatriculat o masina in 2008 pe firma, mai pot recupera taxa auto sau este prea tarziu? va multumesc (vezi toată discuția)