Buna seara!
Datele problemei sunt putin mai complicate de aceea as fi interesat de cateva pareri inainte sa incep procedura de recuperare.
Autovehiculul(berlina) a fost cumparat din Germania in 2009 pe societate, decizia te calcul a taxei de poluare a fost facuta in 07.2009 = 8.378 lei, achitata si imatriculata pe 08.2009 pe persoana juridica.
Pe 09.2010 a fost vaduta de pe societate pe persoana fizica, dupa care societatea a fost suspendata si inca se afla in acest stadiu.
Intrebarea e, evident, daca se poate recupara taxa de poluare si in ce conditii?; trebuie reactivata societatea, sau nu, se poate recupera suma integral sau doar cei 25% pe care ii acorda statul, etc.
Nu toti cei care au inmatricualt masini de la 1 iulie 2008 au de primit bani inapoi, iar procentul nu este de 25% pentru toata lumea, ci aceasta e valoarea maxima.
Cei care au inmatriculat masini Euro 5 si cei cu autovehicule Euro 1, 2, 3, 4 si non-euro sub 1200 de centimetri cubi nu au de recuperat nimic.
Proprietarii de auto trebuie sa mai stie ca nu vor recupera toti 25%, se poate ca procentul sa fie de 20% in unele cazuri sau 5%",
Formula de calcul poate fi consultata pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu si astfel, cei interesati pot afla daca au bani de recuperat pentru a nu face un drum inutil la administratiile financiare.
Parerea mea este ca daca exista acea societate si exista documentele pe baza carora s-a platit taxa pe poluare, se poare recupera. Eu as merge pe recuperarea integrala a sumei in instanta deoarece taxa s-a platit conf. OU 50/2008 care s-a dovedit a fi neconstitutionala si contrara normelor UE si numai daca nu as reusi as solicita diferenta conform noii legi. Succes.
Si pe mine m-ar interesa daca in cazul unui pfa inchis-cabinet medical- titularul cabinetului persoana fizica , ca succesor are dreptul sa solicite restituirea taxei de poluare achitata de pfa -cabinet inainte d incetarea activitatii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Intrebare
dan20362003
In septembrie 2008 am achizitionat o masina Ford Focus de la dealer local, pentru care am achitat o taxa de poluare de 1.717 lei. Pot recupera aceasta taxa ?
(vezi toată discuția)