avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz plata dosar pe RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz plata dosar pe RCA

In luna noiembrie a anului trecut am fost implicat intr-un accident rutier in care am fost nevinovat.Am fost impreuna cu celalalt sofer la sediul din Constanta unde el avea RCA-ul.zis si facut acolo in prezenta unui inspector am completat o amiabila si cealalalte acte necesare.in aceeasi zi am dus si masina la service pentru a nu pierde mult timp.dupa approximativ 1 saptamana am primit acasa o recomandata de la firma de asigurari ,de data aceasta de la sucursala din Bucuresti in care mi se spunea ca dosarul meu a fost si si sistat de la plata pana la stabilirea exacta a circumstantelor in care s-a produs accidentul. De atunci in fiecare saptamana am sunat sa ma interesez de situatia dosarului meu. Pana asta zi 17.01.2012 cand mi sa transmis de catre cel de la Bucuresti ca dosarul a fost RESPINS de la plata,pentru ca in urma expertisei facuta de domniile lor nu reies daunele suferite de masina mea. Mentionez ca masina mea este de aprox 2 luni la service. Va rog sa ma sfatuiti ce am de facut in cazul acesta pentru ca in mod cert nu dispun de suma de 28.000 Ron valoarea la care se ridica accept ul de intrare in reparatii.. Va multumesc si Astept cu nerabdare raspunsul dvs..
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Opy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Opy , utilizator 16:55, 18 Ianuarie 2012
Faceti o sesizare la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. La sfarsitul anului trecut din cauza miilor de sesizari primite Comisia a decis ca: Asiguratorii care nu achita la timp sau integral despagubirile aferente politelor RCA, vor fi oligati la plata catre pagubiti a unor penalizari de 0,2% din valoarea totala a daunei pentru fiecare zi de intarziere.
Aceasta expertiza orice asigurator este indreptatit sa o faca in unele cazuri, dar din pacate a cam devenit obisnuinta pentru unii asiguratori numai sa intarzaie efectuarea platii cat mai mult.In momentul in care ati dus masina in service probabil asiguratorul si-a dat acceptul pentru devizul de reparatii si normal ar fi sa dea acceptul de plata si in momentul terminarii reparatiilor.Recomandarea este sa consultati totusi un avocat specializat in aceste probleme.
Nu m-ati inteles,cei de la service au inaintat devizul de repareatii si au cerut acceptul de intrare in reparatii,insa nici macar acela nu a fost acceptat.
Practic masina mea este de 2 luni in service dezasamblata in urma devizului care s-a facut si fara ca nici macar comanda de piese sa nu se fi facut pentru ca nu s-a primit acceptul.
Din pacate n-o sa rezolvati problema decat in instanta! Ei o tin pe a lor(probabil e vorba de ca......a,ei au tactica aceasta cu "nu asa s-a intamplat!" Chiar daca "va tineti de capul lor" si formulati o "conciliere" in prealabil pentru a va recupera banii,va vor da "nu" si ajungeti tot in instanta!Asta-i Romania,sunt tolerate de CSA fel de fel de firme ciudate;daca faceti sesizare la CSA tot nu rezolvati nimic(cum altfel "tanti" director de la csa sa incaseze salariul de zeci de mii euro lunar?!)
In primul rind pregatitiva de un proces lung si costisitor.
Cei de la asigurari au facut o expertiza tehnica extrajudiciara si pe baza ei v-au repins dosarul, aceasta expertiza neavind nici o valoare in instanta.
Angajativa un avocat si demarati procedurile.
In instanta cereti o extertiza tehnica judiciara si angajativa si un expert tehnic judiciar asistent.
Ar fi bine sa va ridicati si masina din service pt. ca nu cumva cei de la service sa va ceara taxa de parcare sau alta taxa.
Nu stiu daca ar merge dar poate merita incercat si prin mediere pt. ca scurtati timpul si micsorati costurile.

Alte discuții în legătură

Despagubire accident rutier elena_hanu elena_hanu Buna ziua! Am urmatoarea problema...am fost implicat intr-un accident rutier de care nu am fost vinovat. Ca urmare a acestuia mi s-a reparat masina mea pe ... (vezi toată discuția)
Un pic de ajutor probleme cu firma de asiguarari obo26 obo26 am de primit de la o firma de aisiguari 12000lei pt o dauna . dosar finalizat aprobat doar ca bani uita sa mai intre in cont ,mentionez ca masina e ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)