avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire accident rutier

Buna ziua! Am urmatoarea problema...am fost implicat intr-un accident rutier de care nu am fost vinovat. Ca urmare a acestuia mi s-a reparat masina mea pe rca-ul vinovatului. Cei de la asigurari au dat acceptul pt. devizul de la service dar nu au mai facut si plata. Drept urmare firma care mi-a executat lucrarile la autotirismul meu m-a dat in judecata alaturi de firma de asigurari pentru obligarea mea in solidar la plata reparatiilor impreuna cu firma de asigurari....Pot sa faca asa ceva?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 10:02, 27 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua.
In primul rand va prezentati la proces cu actele ce le aveti in cauza respectiva(acceptul de plata al soc.de asigurari,devizele de lucrari,procesul verbal intocmit de politie din data accidentului,autorizatia de reparatie intocmita de politie, etc...)studiati cererea introductiva in dosarul cauzei in care ati fost introdus solidar cu soc.de asigurari.
Daca nu reusiti sa va descurcati in hatisul de acte si legi apelati la un jurist.
Succes.
Cu respect,Alexa...
Nu va impacientati,service-ul v-a chemat in judecata in solidar cu asiguratorul, pentru a fi sigur ca nu pierde prin omisiune posibilitatea de a-si primi banii pentru serviciul prestat.Asiguratorul care a acceptat formal(in scris) plata devizului, va fi obligat sa plateasca, insa pentru aceasta, asa cum ati fost sfatuit/a trebie sa prezentati dovada acceptului.Probabil va fi/este depus la dosar de catre service.
Dumneavoastra trebuie sa depuneti in instanta Intampinare prin care sa aratati ca persoana vinovata de accident avea asigurare RCA, valabila la data accidentului, incheiata cu asiguratorul care a facut constatarea daunei si a dat accept de plata sevice-ului. Temeiul de drept il constituie Legrea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu modificarile ulterioare si Ordinul CSA de punere in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule care era in vigoare la data incheierii politei de asigurare RCA. Ordinele CSA se emit anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca valian valian Buna ziua,azi m-au sunat cei de la reprezentanta Renault BV unde am autoturismul la reparat ,in urma unui accident provocat de altcineva,(reparatie pe RCA) ca ... (vezi toată discuția)
Dauna totala scuter rca fanboss fanboss Buna ziua postez aceasta intrebare in speranta ca voi gasi raspuns.Am fost implicat intrun accident eu fiind victima,primind RCA-ul de la vinovat,am mers la ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurari bahama400 bahama400 Am si eu cateva probleme de ridicat in ceea ce priveste acordarea despagubirilor pe o polita RCA. Despre ce e vorba... Am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)