avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In ce conditii pot refuza cursurile de calificare ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In ce conditii pot refuza cursurile de calificare oferite de AJOFM?

Sant somera de la 1 nov.2011. Urmez o scoala postliceala de asistent medical generalist, sunt in ultimul an, fac practica si in acelasi timp pregatesc si lucrarea de licenta. Mi s-a cerut de la AJOFM sa ma inscriu la unul din cursurile puse la dispozitie de ei. Din motivele enumerate mai sus am explicat functionarei ca nu pot frecventa un alt curs, imi lipseste timpul, plus ca nici nu locuiesc in localitatea unde se organizeaza cursurile, iar programul scolii este foarte incarcat...
Pot sa constituie toate acestea un motiv legal de a refuza inscrierea la unul din cursurile oferite de AJOFM, sau macar se poate amana inscrierea pana in momentul terminarii studiilor?
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
someritza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:53, 19 Ianuarie 2012
...multumesc pentru raspunsuri...am sa incerc sa vorbesc cu cei de la AJOFM din nou...va tin la curent...
anitsirc a scris:

Ciudat. Eu stiu ac in momentul in care urmezi o forma de invatamant de lunag durata nu ai voie sa mai iei indemnizatei de somaj. Nu mai esti somer in acest caz.

1. Asemenea raspuns impunea si mentiunea bazei legale a lui.
2. Legea 76/2002 spune ca numai somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj in calitate de absolventi nu mai beneficiaza de indemnizatie daca urmeaza cursurile unei forme de invatamant (nu neaparat de lunga durata, cum spuneti dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntrebare curs ajofm sorinmumu sorinmumu buna ziua urmez un curs gratuit oferit de ajofm la care vreau sa renunt din motive personale ,ce se intampla se plateste cursul sau ce? (vezi toată discuția)
Curs calificare somaj. zaitsev zaitsev Buna, am si eu o intrebare. Dupa bancile scolii m am inscris la programul de somaj, in ultima luna a somajului (luna a 6 a) am inceput un curs ( practic eu am ... (vezi toată discuția)
Curs somaj, nu pot participa!!!! nikuteau nikuteau Buna, soția mea este șomer iar la forțele de munca se tine un curs obligatoriu la care trebuie sa participe. Problema e ca data de începere a ... (vezi toată discuția)