avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua, ma intereseaza daca ma incadrez sa iau indemnizatia pentru cresterea copilului in situatia in care am fost in somaj din decembrie 2010 pana in mai 2011, apoi am lucrat din mai pana in iulie la o firma si am incercat sa schimb serviciul. Din aceasta incercare m-am ales cu 13 zile lucratoare intrerupere (01.07.2011 pana pe 19.07.2011). Acum am 36 saptamani de sarcina si nu stiu daca ma incadrez pentru cresterea copilului si ce acte imi trebuie in cazul in care se poate. Astept un raspuns daca ma puteti ajuta.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:05, 18 Ianuarie 2012
Legea prevede posibilitatea unei intreruperi de max. jumatate de luna. Sunteti cam la limita. Intrebati la Directia de protectia copilului de unde domiciliati
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

2. Asadar verificati daca va incadrati in cele de mai sus. Eu cred ca va incadrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil daca am 11 luni si o saptamana Veronica88 Veronica88 Buna ziua, Intrebarea mea este, daca pot primi indemnizatie de cresterea copilului in cazul in care am perioada lucrata (respectiv cu ctr. de munca) 11 luni ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? dana_andreea2 dana_andreea2 vreau sa intru in concediu crestere copil,dar am o intrerupere in cele 12 luni obligatorii.am vreo sansa?intreruperea este in luna februarie,in care din cele ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului IasminaMariaGataiantu IasminaMariaGataiantu Buna , am si eu o intrebare . Sunt insarcinata in 4 luni jumate , data estimata nasterii este 6 iunie 2019 . In octombrie 2018 am schimbat locul de munca , ... (vezi toată discuția)