avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere a copilului

Buna , am si eu o intrebare . Sunt insarcinata in 4 luni jumate , data estimata nasterii este 6 iunie 2019 .
In octombrie 2018 am schimbat locul de munca , deci am o intrerupere de 10 zile . Acum firma la care m-am angajat se inchide , iar eu incerc sa intru in somaj , urmatoarele zile depun dosarul . Intrebarea mea este :pot beneficia de concediu si indemnizatia de crestere a copilului , avand acea intrerupere de 10 zile ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
IasminaMariaGataiantu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 13 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC , intrucat se iau in considerare si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? dana_andreea2 dana_andreea2 vreau sa intru in concediu crestere copil,dar am o intrerupere in cele 12 luni obligatorii.am vreo sansa?intreruperea este in luna februarie,in care din cele ... (vezi toată discuția)
Legea maternitatii tany76 tany76 Buna ziua,am o intrebare,daca am fost in somaj si am reusit sa ma reangajez ,dar intre somaj si noul loc de munca am intrerupere de 3 zile lucratoare;in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Corryna Corryna Buna ziua. Sunt insarcinata in 5 saptamani. Lucrez de 2 ani dar in octombrie 2016 ne-au schimbat de pe o firma pe alta si am intrerupere o zi. Deci pe 6 am ... (vezi toată discuția)