avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar - natura juridica a termenului de 10 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar - natura juridica a termenului de 10 zile prevazut de art.27 din Regulament

Sunt   avocat  si  rog   ajutor  sau  un  sfat  juridic . Am   facut  plangere   impotriva  hotararii Comisiei  judetene de   fond  funciar  in  termenul  legal  de 30  zile  insa ,  Comisia judeteana  invoca  faptul  ca  este   tardiva  plangerea  deoarece  nu  s-a facut  contestatie  impotriva  propunerii de  invalidare   emisa  de  catre  Comisia  locala  de  fond  funciar   in  termenul  de  10  zile  prevazut  de  art.27 alin 3  din  Regulament .Mai  pot  sa  fac  acum   contestatie ? Am  auzit  diverse  pareri  de  la  colegii  mei  avocati  , in  sensul  ca  termenul  de 10  zile  ar  fi  un  termen  de  decadere  si  atunci  nu  mai  pot  sa  fac  contestatie  ,  dar  si  ca  ar  fi  un  termen de  recomandare  si  as  putea  face  contestatie   si  in acest  caz   as putea  sa  suspend   cauza  pana  la  solutionarea  contestatiei . Mi  s-a  mai   spus   ca  ar  exista   o  hotarare  a Curtii Supreme   in  sensul   considerarii  termenului  de  10  zile  ca  termen de  recomandare , insa  eu  am  tot  cautat  pe  net  sa  o  gasesc  dar  nu  am  reusit . Poate  ma  puteti  ajuta , clientul  in  cauza  este  o  persoana  in  varsta   si  as  dori  sa-l  pot  ajuta . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carlatomaro , utilizator 18:15, 24 Octombrie 2008
Stimate coleg,
dupa cum vedeti nu prea au "sarit" colegii sa va dea solutii, pentru ca parerile sunt impartite si solutia este una specifica spetei. Pe de alta parte, daca noi nu am avut nici o cauza asemanatoare, nu avem siguranta ca solutia propusa va fi una buna,fiabila.
Oricum, incercati sa depuneti urgent contestatia si cereti instantei suspendarea cauzei pana la solutionarea acesteia.
Succes !
Multumesc oricum !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei de interes si exceptia tardivitatii mike72_mail mike72_mail Într-un proces civil pe fond funciar având ca obiect constatarea nulităţii absolute a hotărârii comisiei judeţene de fond funciar,partea reclamantă nu ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de nup in instanta Laura50 Laura50 Am primit ordonanta de NUP de la prim procuror dar instanta de judecata a admis plangerea impotriva acestei ordonante si a admis cererea spre judecare pe ... (vezi toată discuția)