am o problema! eu sunt angajat la o institutie a statului roman si doresc sa imi trec sotul mamei mele la deducerea de impozit fiind in ingrijirea mea. eu sunt capul familiei, eu sunt propietarul casei, eu am venit . mama mea este casatorita cu el, ea are pensie. de la R.U. imi spune ca el nu este tatal meu si nu este grad de rudenie cu mine! daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns conform .. legislatiei romanesti sau europene!
va multumesc mult !
Prin căsătoria încheiata în condiţiile legii, soţul devine rudă prin alianţă (sau afinitate) cu rudele soţiei şi invers.
Prin intermediul căsătoriei şi ca efect al ei, se creează o legătură între unul dintre soţi şi copiii celuilalt soţ, rezultaţi dintr-o căsătorie anterioară sau din afara căsătoriei acestuia. Ei vor fi, după caz, fii sau fiice vitrege faţă de soţia tatălui sau soţul mamei lor, în raporturile dintre ei, sub aspectul afecţiunii lor, a drepturilor şi obligaţiilor legale.
Persoana in intretinere poate fi sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 250 lei lunar.