avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deduceri persoana in intretinere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deduceri persoana in intretinere

poate fi trecuta soacra fara venituri la deducerea contribuabilului la nora angajata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 20 Noiembrie 2015
Codul fiscal
art.56
....
(3) Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.
..

Norme metodologice:
91. Sunt considerate persoane aflate în întreţinere soţul/soţia contribuabilului, copiii acestuia, precum şi alţi membri de familie până la gradul al doilea inclusiv.

92. În sensul art. 56 alin. (3) din Codul fiscal, în categoria "alt membru de familie aflat în întreţinere" se cuprind rudele contribuabilului şi ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv.

93. După gradul de rudenie rudele se grupează astfel:
- rude de gradul întâi, cum ar fi: părinţi şi copii;

- rude de gradul al doilea, cum ar fi: bunici, nepoţi şi fraţi/surori.

Prin urmare, nora nu-si poate lua soacra in intretinere pentru a beneficia de deducere mai mare.
~ Conținut șters la cerere ~
freeelis a scris:

....
Prin urmare, nora nu-si poate lua soacra in intretinere pentru a beneficia de deducere mai mare.


Corectare eroare :
Nora o poate declara pe soacra ca persoana in intretinerea pentru deducerea suplimentara la impozitul/salariu. daca nu are venit sau venitul este mai mic de 250lei/luna si nu detine teren agricol si silvic in supprafetele reglementate,dar nu o poate declara ca fiind coasigurata in sistemul de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia, persoana in intretinere sau cosigurat? Jeebss Jeebss Sotia salariatului daca este persoana in intretinere, salariatul poate beneficia de deducere suplimentara? Deci: sotia salariatului poate fi persoana in ... (vezi toată discuția)
Coasigurati si persoane aflate in intretinere - diferente irina_iris_19 irina_iris_19 explicati-mi si mie diferenta dintre cele 2 categorii!daca e coasigurat nu e automat aflat in intretinere?pe decl 112 se trec coasiguratii in baza ... (vezi toată discuția)
Luare in intretinere soacra Loredana_84 Loredana_84 Am o salariata care doreste luarea in intretinere a soacrei sale (mama sotului). Stiu ca legislatia prevede faptul ca pot fi luate in intretinere si rudele ... (vezi toată discuția)