avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratie impozit profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratie impozit profit

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema :
declaratia 100 impozit profit am de declarat 20.000 lei pe ultimele 3 luni .
1.Aceasta suma trebuie platita daca pe tot anul 2011 ies in pierdere?
2.Daca depun 101 si nu trebuie sa platesc impozit mi se returneaza banii ?
Cel mai recent răspuns: cameliasilvia , utilizator 14:02, 18 Ianuarie 2012
Aveti doua optiuni conform art. extrase din codul fiscal:
,,10) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. b) plătesc pentru ultimul trimestru o sumă egală cu impozitul calculat şi evidenţiat pentru trimestrul III al aceluiaşi an fiscal, urmând ca plata finală a impozitului pe profit pentru anul fiscal să se facă până la termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit prevăzut la art. 35 alin. (1).''(in decl 100 aveti in vedere trim III iar regularizarea finala se face prin dec 101,cu termen de depunere 25 apr)

(11) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. b), care definitivează până la data de 25 februarie închiderea exerciţiului financiar anterior, depun declaraţia anuală de impozit pe profit şi plătesc impozitul pe profit aferent anului fiscal încheiat, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor.
Art 35 (1) Contribuabilii au obligaţia să depună o declaraţie anuală de impozit pe profit până la data de 25 aprilie inclusiv a anului următor, cu excepţia contribuabililor prevăzuţi la art. 34
alin. (4), (5), (11), care depun declaraţia anuală de impozit pe profit până la termenele prevăzute în cadrul acestor alineate.
multumesc frumos pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarattia 101 CHANEL CHANEL [b]Daca la firma a rezultat pierdere si s-a declarat trim III si IV impozit profit =0 , pana cand trebuie depusa declaratia 101 ? Multumesc anticipat.[/b] (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale 2010 ramonica_bubu ramonica_bubu Buna ziua! Ma poate ajuta cineva in legatura cu declaratiile care trebuie depuse in acest an atat pentru microintreprinderi, cat si pentru firmele ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit cccristina cccristina BUNA ZIUA in final vom depune 2 declaratii 101 pentru per 01-30 sept si 01oct-31 decem? cum se calculeaza impozitul pe profit pe trim IV? se calculeaza pt ... (vezi toată discuția)