Am lucrat aprox 1 an la o firma in domeniul jocurilor de noroc iar activitatea mi-am incheiat-o pe motiv disciplinar.As dori sa ma angajez in acelasi domeniu dar am ratat deja 2 interviuri din cauza deciziei de incetare...as putea cumva sa renunt la cartea de munca...sa zic ca nu am mai lucrat?
nu puteti "renunta" la cartea de munca, iar noul angajator nu va privi cu ochi buni o minciuna la angajare.
aveati posibilitatea sa va prezentati demisia, anterior incetarii cim din motive disciplinare. pe de alta parte, daca decizia fostului angajator era netemeinica, o puteati contesta in termenul legal.
Puteti contesta decizia de santionare daca nu sunteti de acord cu, daca sunteti nevinovat.
La catea de munca nu se poate renunta pana in momentul in care nu vor fi retrase de la toata lumea. Nu este obligatoriu sa o prezentati la interviu.
Ce s-a intamplat asa de grav? daca ne puteti spune?
lucram la o firma de pariuri sportive, am avut un control si am iesit lipsa suma de 2261 lei (imprumutasem un client sa joace la apartele mecanice) eu aveam asupra mea suma de 450 de euro echivalent a 1500 lei (nu aveam voie sa folosesc valuta) .deci eram lipsa doar 761 lei...am mers am schimbat euro si am mai luat de la un pr restul de banii si i-am pus in gestiune in mai putin de 5 min.In decizia de incetare mi-au trecut:
-Prevederile incalcate de dnul C.A sunt urmatoarele :Regulamentul intern:- art.4.1 lit F si art 6.3,lit I;fisa de post art 8 si contractul individual de munca :elementul M,art 2 alin A
-Nu au putut fi luate in considerare apararile formulate de domnul C.A ,deoarece angajatul si-a recunoscut fapta prin nota explicativa nr 1814 din 30 09 2008
-precizam ca fostul angajat nu are debite fata de subscrisa
-dep de resurse umane si financiar contabilitate vor deuce la indeplinire prezenta decizie
-prezenta decizie poate fii contestata in termen de 30 de zile de la comunicarea la tribunalul in a carei circumscriptie salarita isi are domiciliul/resedinta
Chiar daca ati achitat suma ce vi se imputa, angajatorul a procedat conform RI al unitatii care interzice salariatilor sai sa faca ceea ce ati facut dvs.
Daca va considerati, totusi, nedreptatit, puteti contesta decizia de concediere, in termen de 30 de zile, la Tribunalul din judetul de domiciliu sau resedinta.