avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, daune materiale si morale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, daune materiale si morale

Sunt vinovata de producerea unui accident rutier(evenimentul sa produs la o trecere de pietoni) din care a rezultat o victima cu leziuni corporabile vindecabile care a primit ingrijiri medicale 24-25 zile.
Am incercat sa ajung la o intelegere cu victima dar suma pretinsa mi s-a parut f. mare(15.000 euro) pe langa faptul ca, cheltuisem cca 3000 de euro (doctori, recuperari, RMN, drumuri bucuresti, plus ca i-am dat 1000 euro victimei).
S-a dispus urmarirea penala fata de mine, iar acum la a doua infatisare victima a pretins in fata judecatorului 50.000 euro.
Ce credeti ca va urma, ii va da castig de cauza si care ar fi suma maxima pe care ar pute-o primi pentru un astfel de accident?
In afara faptului ca voi ramane fara carnet(nu stiu pe ce perioada) ce alte cheltuieli sau urmari vor urma?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai curand!
Cel mai recent răspuns: ysa_bella , utilizator 16:54, 2 Octombrie 2012
nu avem de unde sa stim ce probe sunt in dosar si in ce masura se justifica pretentiile victimei...oricum, pe latura penala probabil ca veti fi condamnata la pedeapsa cu inchisoare cu suspendare sau amenda penala.. pe latura civila, depinde de mai multi factori
Tu nu trebuie si nici nu trebuia sa platesti niciun ban victimei. Daca pretentiile banesti sunt indreptate impotriva ta, trebuie sa chemi in judecata asiguratorul tau. Daunele morale si materiale sunt in sarcina asiguratorului in totalitate. de asemenea daca poti dovedi ca ai platit victimei sume de bani le poti recupera integral de la asigurator. Sa nu mai dai niciun ban!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Alin Popescu, administrator
poftim? la pedeapsa cu inchhisoare cu suspendare......dar nu are nimik victima doar boala banilor ca nu stie cum sa faca sa se imbogateasca peste noapte, am incercat sa ajut cum am putut dar cand am vazut ce pretentii are am preferat sa ajungem in instanta.....cand aud ce pretentii are parca imi vine sa cred ca s-a aruncat intentionat in fata masinii....plus ca am mai auzit cazuri din astea chiar mai grave iar sofereul nu a patit nimic(doar permis retinut)!
asa este, aveti dreptate... sunt multe cazuri in care soferul nu a patit nimic in afara faptului ca i-a fost retinut permisul...totusi, nu va culcati pe aceasta ureche pentru ca nu aveti de unde sa stiti cum judeca instanta... de aceea aveti neaparat nevoie de un aparator bun
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - despagubiri traianim traianim Recent am fost implicat intr-un accident rutier de neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs din vina personala si a rezultat ... (vezi toată discuția)
accident rutier cu victima (pe trecere de pietoni) hyperion1is hyperion1is Am si eu caz pe care pt care as vrea sfaturi. Am citit cateva topicuri pe aici dar poate imi spuneti ceva mai la obiect. Am lovit pe cineva (o doamna in ... (vezi toată discuția)