avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

Doresc sa desfiintez un post si angajata sa beneficieze de somaj. Ma puteti ajuta cu procedura? Am inteles ca in prima faza trebuie emisa decizie interna de desfiintare a postului, apoi notificata angajata cu 20 de zile inainte de desfiintarea postulu ca este concediata conf art 65 alin 1, si apoi???De aici nu mai stiu pasii..
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 18 Ianuarie 2012
Emiteti decizia de concedire, inregistrati in Revisal, transmiteti.Pentru dosarul care trebuie sa-l prezinte salariatul la AJOFM, o sa trebuiasca sa ii predati decizia de incetare, raportul per salariat din revisal si adeverinta ce cuprinde stagiul de cotizare (anexa 14).
aylinutza a scris:

Doresc sa desfiintez un post si angajata sa beneficieze de somaj. Ma puteti ajuta cu procedura? Am inteles ca in prima faza trebuie emisa decizie interna de desfiintare a postului, apoi notificata angajata cu 20 de zile inainte de desfiintarea postulu ca este concediata conf art 65 alin 1, si apoi???De aici nu mai stiu pasii..
Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Pasii sunt urmatorii:
1. decizie AGA de desfiintare a postului
2. instiintarea salariatului privind desfiintarea postului si intrarea in preaviz - pas care nu este obligatoriu ... in acest caz, angajatotul putand emite anticipat decizia de concediere in care sa mentioneze toate aceste aspecte.
3. emiterea deciziei de concediere la terminarea preavizului , in cazul in care i s-a trimis notificarea de preaviz.
4. comunicarea deciziei de concediere salariatului
5. eliberarea adeverintei de vechime pentru perioada de dupa 01.01.2011 , daca a avut carnet de munca
6. eliberarea adeverintei de somaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post in urma concedierii conform art. 65 alecsuta alecsuta Buna ziua, Un angajat din cadrul companiei a fost concediat cu art. 65. Stiu ca postul trebuie desfiintat si deasemenea trebuie sa dispara din organigrama ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!!! daca societatea hotaraste desfiintarea de posturi ... mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua!!! Daca societatea hotaraste desfiintarea de posturi in vederea eficentizarii si are un numar de peste 1000 de salariati, care sunt pasii pentru o ... (vezi toată discuția)
Solutii concediere tradingeco tradingeco Am experimentat concedierea datorata abaterilor disciplinare = am avut probleme la notificarea convocarii disciplinare. angajatul nu avea cutie postala, ... (vezi toată discuția)