Obiect dosar: « plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p. ) ».
Am detinut calitatea de petent intr-un astfel de dosar. Instanta a respins plangerea, decizia acesteia fiind definitiva.
Deci, ma pot adresa catre CEDO cu o plangere prealabila. Insa acest lucru nu poate fi facut fiindca au inceput sa plimbe dosarul pe la o alta instanta, sub pretextul investigarii unei posibile abateri disciplinare. Instanta de judecata nu mi-a trimis nici pana in prezent, dupa 4 luni, hotararea definitiva, desi am purtat cel putin doua conversatii pe cale postala (e adevarat ca ma refeream mai mult la chestii legate de solutionarea defectuasa a dosarului, dar de ce nu mi-au comunicat hotararea nici pana in prezent? )
Fara ca macar sa am cunostinta despre decizia finala (minuta/hotarare) a Judecatoriei , primesc acasa, pe cale postala, un extras de cont reprezentand « cheltuieli judiciare« din partea Administratiei Financiare Publice. Mie mi se pare abuziv acest lucru, dar dumneavoastra ce parere aveti ?
Exista vreo prevedere legala care sa oblige instanta de judecata sa imi comunice pe cale postala, in mod gratuit, o copie de pe hotararea definitiva in vederea accesului la dreptul Uniunii Europene ? sau poate pentru o cale extraordinara.
Cred ca se face o mare confuzie intre un proces penal (ceea ce eu nu am avut parte) cu parti vatamante, inculpati, martori, etc.... si plangerea impotriva solutiei procurorului de netrimitere in judecata, pe 278 ind 1 C.p.p., unde exista doar petenti si intimati.
Totusi, mentionez ca nu am fost la ultimul termen.
Iata ce scrie pe portalul instantei :
"20/05/2011 Amână cauza
Solutie: Amână cauza la data de 10 iunie 2011, pentru a se depune înscrisuri.
10/06/2011 Amână cauza
Solutie: Amână cauza la 9.09.2011, pentru a se lua cunoştinţă de acte.
09/09/2011 Soluţionare
Solutie: Respinge plângerea. "
O alta mentiune, dar pentru o alta cauza, daca s-a amanat pronuntarea oare nu trebuie sa imi comunice si mie hotararea? fiindca nu am fost la pronuntare.
Intrebari doar pentru Diana (restul sa se abtina):
1) Daca ma duc la arhiva instantei, copia de pe hotarare/minuta se face cu plata unor taxe judiciare sau se face in mod gratuit?
2) Daca doresc copii dupa alte hotarari, aflate pe rolul unei instante, care mi-au suscitat interesul public, se face cu plata unor taxe judiciare sau se face in mod gratuit?
3) Daca la CEDO nu am nevoie de tot dosarul, atunci de ce acte in concret am nevoie pentru a face plangere prealabila? Nici de hotararea definitiva nu am nevoie?