avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Datorii societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Datorii societate comerciala

Daca o societate comerciala acumuleaza datorii fata de bugetul de stat dupa care aceasta este cesionata catre alti asociati cu un nou administrator, cine este tras la raspundere pentru recuperarea datoriilor; persoana care era administrator in perioada acumularii datoriilor sau noul administrator. Se extinde raspunderea administratorului si asupra bunurilor personale sau acesta raspunde numai in limita capiutalului social?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:18, 18 Ianuarie 2012
raspunderea o are administratorul din perioada acumularii datoriilor - aici vorbesc de raspunderea penala (daca este cazul) precum si raspunderea conform legii 85/2006 - insolventa.
Cesionarea partilor sociale detinute intr-o societate cu datorii la bugetul statului poate fi interpretata ca o dovada de rea-credinta, sustragere de la indeplinirea prevederilor legale de plata a acestor obligatii. In functie de context se poate institui inclusiv atragerea raspunderii penale in temeiul legii evaziunii fiscale. Legea nr. 85 din 2006 intervine in momentul in care societatea este in procedura insolventei, respectiv a falimentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare srl cu active si pasive urgent gemilia gemilia am cesionat srl cu active si pasive in anul 2007 dar srl avea datori la buget in care lege intru trebiue sa le platesc eu sau cel care a preluat firma ? (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii ando271 ando271 Buna seara. Va rog sa ma lamuriti cu o problema. Tatal meu are un srl care a acumulat datorii la finante si la distribuitoriii de marfa. Isi poate suspenda ... (vezi toată discuția)