avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua am un copil dintr-o relatie de concubinaj tatal in urma cu un an si 5 luni ne-a pasita avea fetita 8 luni el a recunoscut copilul!as dori sa stiu daca il dau in judecata pot obtine acea hotarare judecatoreaca cu ajutorul careia pot iesi cu copilul din tara si pensia alimentara!Pensia alimentara se poate plati si din urama ?tin sa mentionez ca tatal munceste la negru fara carte de munca!eu nu am nici un venit stau cu fetita acasa ma ajuta parinti cu bani!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:47, 18 Ianuarie 2012
Da, puteti obtine o hotarare pentru a iesi din tara cu copilul.
Cu pensia situatia este ceva mai complicata.
Veti avea dreptul la pensie de la momentul deschiderii procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi scot copilul din tara fara acordul tatalui ? elennaaa elennaaa am o fetita in varsta de 1 an si 6 luni rezultata dintr-un concubinaj fata ii poarta numele tatalui nu am depus nimic pentru ca acesta sa ii plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor - parinti necasatoriti Dragos03 Dragos03 Buna ziua Am si eu o situatie si as dori niste sfaturi, am o fetita de 6 luni povenita dintr-o relatie de concubinaj , fetita imi poarta numelle si am ... (vezi toată discuția)
Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)