avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala

Am facut o plangere penala impotriva mamei copilului meu, pentru incalcarea repetata a Hot.Jud. privind programul de vizita. Ce se intampla in continuare? Cum se desfasoara urmarirea penala si cat timp poate dura?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornel munteanu , utilizator 20:45, 18 Ianuarie 2012
Nu prea, poate fi o fapta penala.. Trebuiea sa introduceti in istanta o actiune de restabilire a incredintarii minorului Dv. Organele de cercetare si urmarire penala sigur va da o solutie cu propunerea de NUP. Instanta va fi aceea care o va atentiona ca va incalca un drept recunoscut printr-o Hot. Jud. si-i va restrange drepturile, si potrivit NC puteti solicita custodie comuna, cu resedinta minorului la Dv.. Succes.:)
Nu prea inteleg. Daca exista o Hot. Jud., la ce bun daca nu se intampla nimic daca o incalci?
Sa fie art 307 vorba goala?
Multumesc

Art.307 cod penal reglementeaza infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului (23)
"Retinerea de catre un parinte a copilului sau minor, fara consimtamantul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita minor anditaru anditaru In afara plangerilor penale ce altceva as mai putea sa fac pt.a o lamuri pe mama copilului sa respecte hot.jud.In primul weekend al lunii s-a stabilit prin ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)