avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minor

In afara plangerilor penale ce altceva as mai putea sa fac pt.a o lamuri pe mama copilului sa respecte hot.jud.In primul weekend al lunii s-a stabilit prin hot. jud. def.si irev. sa iau copilul, in varsta de 3ani, acasa la mine,de vineri pana duminica,mama lui refuza sa mi-l dea,am chemat si politia si tot nu am putut sa-l iau.Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:24, 17 August 2012
Plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, la aceasta urmand sa atasati copia procesului verbal intocmit de catre Politie (cu ocazia prezentarii Dvs si a Politiei la domiciliul mamei)
Daca nu s-a intocmit un proces verbal, macar sa cunoasteti numele agentului/agentilor care s-au prezentat alaturi de Dvs la domiciliul mamei. Mentionati in cuprinsul plangerii: ziua, ora, numele agentului, numele martorilor daca acestia au fost prezenti si orice alte elemente pe baza carora veti putea dovedi refuzul expres al mamei.
sa redeschideti dosar pentru custodia copilului ....veti vedea ca, pe perioada procesului ( unul sau doi ani) se va restabili situatia de frica instantei....

@barnea a scris:
Plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, la aceasta urmand sa atasati copia procesului verbal intocmit de catre Politie (cu ocazia prezentarii Dvs si a Politiei la domiciliul mamei)


se poate face doar daca s-a opus executarii silite prin amenintare fata e organul de executare .....



Art. 271

Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

Împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, prin ameninţare faţă de organul de executare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este de la unu la 5 ani.


Citiţi mai mult: [ link extern ]


puteti face plangere pe art. 307 C.pen , ceeace, cu tot respectul, este altceva

INFRACŢIUNI CONTRA FAMILIEI

Art. 307

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului

Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.


Citiţi mai mult: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
Antoanela Geaman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotaririi judecatoresti r82z r82z in cazul unui cuplu intervine divortul.conform hotaririi date cei doi copii ramine in sarcina mamei,tatal fiind obligat la pensie alimentara.pina aici totul e ... (vezi toată discuția)
Ajutor....copiii mei valymony valymony sunt divortat din 2005 si copiii au ramas cu fosta,eu avand un program vizitare minori.desi de cate ori aveam drept vizita ea nu .mi dadea voie sa.i ... (vezi toată discuția)
Rapire minor sau nu ce sa fac? simion mihaela simion mihaela in urma cu 4 ani am avut divortul la divor mi sa incredintat mie baiatul el fiind inchis se si specifica pe hotararea de divort eu intre timp mam recasatorit ... (vezi toată discuția)