in primul rand daca minorii i-au fost incredintati prin hotarare, ea nu mai avea nevoie de acordul dvs pentru a pleca din tara. Pentru partea cu vizitare minori, faceti plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti si insistati sa fie trasa la raspundere penala. Cam greu insa la noi.Nu prea am vazut persoane trase la raspundere din pacateX-(
Formulati plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al.2 c.pen- nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor.
Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Nu avea nevoie de acordul dvs. pentru a pleca din tara, insa era obligata sa va instinteze cu privirea la noul domiciuliu al minorilor pentru a putea tine legatura cu ei si a-i vizita.
Ce legatura are infractiunea prev de art.271 c.pen cu faptul ca mama ingradeste dreptul tatalui de avea legaturi personale cu minorul?
Nu de alta , dar sa ma lamuresc si eu..pentru ca mereu recomandati acelasi lucru pentru nerespectarea dreptului de vizita.:-/
art.271 c.pen.
Împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, prin ameninţare faţă de organul de executare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este de la unu la 5 ani.
Împiedicarea unei persoane de a folosi o locuinţă ori parte dintr-o locuinţă sau imobil, deţinute în baza unei hotărâri judecătoreşti, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte prin ameninţare, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin sustragerea de la executarea măsurilor de siguranţă prevăzute în art. 112 lit. c), d) şi g), se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice, prevăzute în art. 714 şi art. 715 alin. 2, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.