avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor....copiii mei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor....copiii mei

sunt divortat din 2005 si copiii au ramas cu fosta,eu avand un program vizitare minori.desi de cate ori aveam drept vizita ea nu .mi dadea voie sa.i vizitez,i.am facut plangere penala dar acolo a invatat copiii sa spuna k nu vor ei dar ea ii lasa sa vina si uite asa nimic nu faceam cu legea,acum o luna a plecat cu copiii in italia ,i.a dat acolo la scoala.intrebarea mea e cum o pot face eu sa fie trasa la raspundere pt k ea a plecat fara sa.mi spuna cu copiii din tara si eu nu stiu nimic de copiii mei si nici nu am de unde afla.e posibil sa plece fara sa ma instiinteze unde pot gasi copiii dak vreau sa.i vizitez????multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:03, 10 Noiembrie 2010
in primul rand daca minorii i-au fost incredintati prin hotarare, ea nu mai avea nevoie de acordul dvs pentru a pleca din tara. Pentru partea cu vizitare minori, faceti plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti si insistati sa fie trasa la raspundere penala. Cam greu insa la noi.Nu prea am vazut persoane trase la raspundere din pacateX-(
Formulati plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al.2 c.pen- nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor.
Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Nu avea nevoie de acordul dvs. pentru a pleca din tara, insa era obligata sa va instinteze cu privirea la noul domiciuliu al minorilor pentru a putea tine legatura cu ei si a-i vizita.
pentru savarsirea carei infractiuni i-ai facut plangere penala? indicat e sa-i faceti pt nerespectarea hotararilor judecatoresti.
Ce legatura are infractiunea prev de art.271 c.pen cu faptul ca mama ingradeste dreptul tatalui de avea legaturi personale cu minorul?
Nu de alta , dar sa ma lamuresc si eu..pentru ca mereu recomandati acelasi lucru pentru nerespectarea dreptului de vizita.:-/
art.271 c.pen.
Împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, prin ameninţare faţă de organul de executare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este de la unu la 5 ani.

Împiedicarea unei persoane de a folosi o locuinţă ori parte dintr-o locuinţă sau imobil, deţinute în baza unei hotărâri judecătoreşti, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte prin ameninţare, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin sustragerea de la executarea măsurilor de siguranţă prevăzute în art. 112 lit. c), d) şi g), se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice, prevăzute în art. 714 şi art. 715 alin. 2, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotaririi judecatoresti r82z r82z in cazul unui cuplu intervine divortul.conform hotaririi date cei doi copii ramine in sarcina mamei,tatal fiind obligat la pensie alimentara.pina aici totul e ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Cristinica84 Cristinica84 Am inaintat divort,copilul mi-a fost incredintat prin ordonanta presedentiala ,hotararea a ramas definitiva.,el mi-furat copilul si nu ma lasa sa-l vad,ma ... (vezi toată discuția)
Vizita minor anditaru anditaru In afara plangerilor penale ce altceva as mai putea sa fac pt.a o lamuri pe mama copilului sa respecte hot.jud.In primul weekend al lunii s-a stabilit prin ... (vezi toată discuția)