Am incheiat un credit ipotecar in 2008. La data respectiva apartamentul a fost evaluat de banca la suma de 106000 euro iar valoarea creditului a fost de 60000 euro. Aferent contractului de credit s-a incheiat o polita de asigurare, valabila pe toata perioada creditului. Imobilul fiind asigurat la valoarea evaluata respectiv 106000 euro. Intre timp valoarea de piata a apartamentului (2 camere, decomandat) a scazut la 50-55000 euro. Am solicitat bancii sa-mi comunice modalitatea de schimbare valorii politei de asigurare conform valorii de piata a apartamentului la momentul actual, dar care sa acopere valoarea restului de plata a creditului asigurat (aprox. 50000 euro). Banca mi-a comunicat ca nu poate schimba valoarea evaluata a apartamentului, mentinandu-se tot la 106000 euro, La momentul actual nu imi permit sa platesc o noua evaluare.
Care sunt caile de urmat si eventual daca aveti ceva modele de cereri
cititi-va contractul de credit. Eu personal am diminuat prima de asigurare care acum este calculata la nivelul "valoarea creditului" (in loc de valoarea imobilui la momentul evaluarii).