avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Evaluare apartament credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Evaluare apartament credit ipotecar

Am incheiat un credit ipotecar in 2008. La data respectiva apartamentul a fost evaluat de banca la suma de 106000 euro iar valoarea creditului a fost de 60000 euro. Aferent contractului de credit s-a incheiat o polita de asigurare, valabila pe toata perioada creditului. Imobilul fiind asigurat la valoarea evaluata respectiv 106000 euro. Intre timp valoarea de piata a apartamentului (2 camere, decomandat) a scazut la 50-55000 euro. Am solicitat bancii sa-mi comunice modalitatea de schimbare valorii politei de asigurare conform valorii de piata a apartamentului la momentul actual, dar care sa acopere valoarea restului de plata a creditului asigurat (aprox. 50000 euro). Banca mi-a comunicat ca nu poate schimba valoarea evaluata a apartamentului, mentinandu-se tot la 106000 euro, La momentul actual nu imi permit sa platesc o noua evaluare.
Care sunt caile de urmat si eventual daca aveti ceva modele de cereri

Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 23:13, 18 Ianuarie 2012
cititi-va contractul de credit. Eu personal am diminuat prima de asigurare care acum este calculata la nivelul "valoarea creditului" (in loc de valoarea imobilui la momentul evaluarii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casa in favoarea bancii giita giita Am un credit ipotecar de 20000euro din 2006 la vremea aceea apartamentul a fost evaluat la 60000 de euro si platesc asigurarea la casa de 60 euro pe an .Intre ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil cumparat prin prima casa 2- scenarii przybilla przybilla Buna! Am cateva dileme legate de asigurarea imobilului cumparat prin Prima Casa. Dupa cum stim, acest program obliga cumparatorul sa asigure locuinta impotriva ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)