avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare casa in favoarea bancii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare casa in favoarea bancii

Am un credit ipotecar de 20000euro din 2006 la vremea aceea apartamentul a fost evaluat la 60000 de euro si platesc asigurarea la casa de 60 euro pe an .Intre timp valoarea apartamentului a scazut foarte mult in jur de 35000-40000 euro iar cei de la banca nu vor sa-mi scada asigurarea la casa la valoarea actuala ca trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:09, 7 Decembrie 2011
Solicitati bancii sa va precizeze exact la ce valoare trebuie asigurat imobilul la aceasta data si solicitati sa va incheiati singura polita de asigurare cu plata integrala (pentru a nu exista suspiciuni de neplata) cu mentiunea obligatorie "cesionata in favoarea bancii...." pe care va obligati sa o depuneti ulterior la dansii.
In mod normal daca contractul pe care la-ti semnat la solicitarea creditului nu stipuleaza clauze in legatura cu aceasta.... aveti tot dreptul sa va alegeti asiguratorul iar acesti trebuie sa va furnizeze valoarea solicitata.... polita nu trebuie decat sa cuprinda acel paragraf si sa fie predata bancii.
Asigurarea apartamentului se face la valoarea de inlocuire al lui in caz ca se produce un eveniment cu distrugerea totala a apartamentului. In cazul in care apartamentul se asigura la doar suma de 35000-40000 euro inseamna o subasigurare cu cca 40% si in cazul daunei totale nu veti primi ca despagubire decat o suma de 21000-26800 euro. din care banca isi va lua suma pe care o datorati bancii si dv care ati platiti 6 ani rate nu ramaneti cu aproape nimic.Plus ca la orice dauna nu veti primi despagubirea completa ci mai putin cu 33-40% din valoarea ei. Faptul ca valoarea constructiilor a scazut nu inseamna asta este valoarea lor reala. Iar banca va cere o asigurare reala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare partiala locuinta credit prima casa ionuca ionuca S-a contractat o suma de 30000 euro cu credit Prima Casa, iar locuinta este 60000 euro, valoarea politei de asigurare in favoarea bancii/statului care va fi ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)