avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daune materiale reduse de instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daune materiale reduse de instanta

In anul 2006 am fost implicata intr-un accident rutier( pasagera) Am ramas infirma pe viata cu gradul 1 de handicap. Procesul a mers amandoua odata si cel penal si cel civil.. In urma sentintei date de judecator am facut recurs , care sa judecat la curtea de Apel Constanta. Nu mi sa admis recursul mie ca victima, dar i-a fost admis vinovatului, pe partea civila , mie reducandu mi banii la jumatate din prima sentinta. . Nu mi am recuperat nici daunele materiale ..consider ca nu mi sa facut dreptate., ca sentinta definitiva este nelegala. ce as putea face mai departe la noi in tara ?Mai ales ca nu mi sa facut dreptate , mi au fost incalcate toate drepturile . ..
Sa merg sa fac memori la Presedinte? Sa fac plangere la DNA? Sa public ultima sentinta?Sa merg la CEDO?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vmir , utilizator 12:41, 15 Aprilie 2012
Este recomandabil sa luati legatura cu un avocat care sa studieze dosarul pentru a stabili daca se mai poate uza de vreo cale, avand din vedere ca vorbim deja de o hotarare definitiva.
In principiu, exista varianta unei revizuiri sau a unei contestatii in anulare, insa motivele prevazute de aceste texte ( art.394 respectiv art 386 ) sunt strict si limitativ prevazute ,astfel ca sunt cazuri extrem de rare cand exista variante pe vreuna dintre ele.
Apoi, la CEDO va puteti adresa in termen de 6 luni de la pronuntarea deciziei insrantei de recurs.
Pentru recuperarea daunelor stabilite conform hotararii ( materiale, morale), va puteti adresa unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii.
Concluzie: -apelati la serviciile unui avocat si stabiliti impreuna care cale a mai ramas de urmat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Puteti intenta un proces civil cu privire la daunele materiale si morale suferite in urma accidentului.
Eu vad ca @vmir s-a constituit parte civila in procesul penal , iar undeva spune ca " mi-au fost redusi banii la jumatate", deci...nu vad cum se mai poate adresa instantei civile in acest caz.
Exista o singura varianta de a se adresa instantei civile, insa ea vizeaza cheltuieli materiale suportate dupa ramanerea definitiva a hotararii...cheltuieli legate de consecintele accidentului dupa aceasta data... insa sunt multe discutii pe acest aspect.
sa inteleg ca la noi in tara nu mai exista nici o sansa..
Dupa ce am intrat in posesia deciziei definitive; era precizat ceva de genul; instanta nu sa pronuntat asupra motivarii. Deci sa dat sentinta dupa cum a visat instanta noaptea .
Daca aici nu mai putea face nimic ...si stiind ca am dreptate , dosarul meu a plecat spre CEDO , a avut 2, 200 kg si acum cu Dumnezeu inainte. Va multumesc pentru sfaturi si promit ca va tin la curent...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daune morale + materiale + chelt. de judecata Nevermind Nevermind Buna ziua, In urma unui proces civil (accident), sunt indreptatit sa primesc daune morale, materiale si cheltuieli de judecata de la parat (persoana ... (vezi toată discuția)
Admisibilitate actiune pentru daune morale anylad anylad Am urmatoarea speta: actiune civila promovata la instanta penala - ucidere din culpa - daune materiale si daune morale, fond si recurs. Partile civile nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)