salut ! as dori isi eu cateva explicatii . am cam de 1 an de zile permis de conducere . astazi am fost oprit in orash cu masina mea personala ..de un echipaj .. am numere provizorii rosii.. si miau spus ca s expirate.. greseala mea a fost ca am crezut ca cei de la politie miau inregistrat masina in baza de date. deoarece ieri am fost sa mio inscriu si azi dupa ora 9si 30 de min sa ma duc sa mi ridic numerele..si zic ma duc cu masina si le pun direct pe masina. mau luat la post .,.am scris o declaratie..asa am pus sus acolo pe coala..am spus tot ce sa intamplat pe unde circulam si tot ..miau retinut permisul de conducere si mi au dat o dovadade circulatie pe 15 zile care o pot prelungii mi au spus.. si nu stiu ce sa intamplat ..si ce o sa se intample. in cel mai rau caz ce mi se poate intamplaa.. si in cel mai bun . daca sunteti amabili astept raspunsuri . MULTUMESC ANTICIPAT ! va rog mult :-/ Mentionez ca nu am mai fost trecut pri ndastea.. prin politie si balamuc.. si habar nu am de nimic ! va rog inca o data sa ma ajutati . multumesc inca o data ! STEFAN
Da este infracţiune, ptr că din ceea ce spuneţi aţi circulat cu o maşină neinmatriculata. Dacă aveaţi o cerere de înmatriculare şi urma să obţineti nr aşa cum spuneţi atunci cu un avocat bun veţi obţine o sancţiune cu caracter administrativ. Nu am înţeles de ce v.au reţinut permisul?
În cel mai rău caz intri la puşcărie. Se poate să iei şi cu suspendare. Apoi se mai poate să iei amendă penală. În cel mai fericit caz după mult timp de stat cu morcovul te poţi alege doar cu o amendă administrativă.Toate aste depind de mai mulţi factori pe care îi poţi afla citind OUG 195, Regulamentul ei de aplicare, Codul penal şi Codul de procedură penală în funcţie de ce ai mai făcut matale atunci când te-au oprit "neserioşii" de la miliţie şi ţi-au luat şi permisul. De asemenea, dacă ai ceva bani poţi să angajezi un avocat, pentru că oricum ar trebui să beneficiezi de unul din oficiu, dat fiind faptul că fapta matale se încadrează la infracţiuni şi este prevăzută de art 85 al 1 din OUG 195 fapt pe care trebuia să-l ştii dacă ai lut permisul de conducere pe bune şi nu pe orice altceva...
Scuze, nu e vorba de amenda penală e vorba de amenda "adimistrativă" în cel mai fericit caz. Nu prevede OUG 195 amendă penală pentru chestia asta de care zic neserioşii ăia de miliţieni că te faci vinovat. Citeşete matale art 85 al 1 din OUG-ul sus amintit.
Conducere fara permis
hkr
ce se poate intampla daca am condus masina fara permis am luat sala si am condus si mau oprit politi am fst la sectie am dat declaratie tot miau fct dosar ... (vezi toată discuția)