avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mame,ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mame,ajutati-ma!

Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am castigat,custodia si divortul.A facut recurs tot in acelasi oras,am castigat di nou.A facut recurs iarasi la Curtea de Apel TM,ieri am citit rezultatul"Admite recursul pârâtului, modifică ambele hotărâri anterioare, respinge ca inadmisibilă acţiunea reclamantei." :((DUPA 2 ANI de judecata stres si cheltuieli!!!!Avocautl sotului a atacat spunad ca Romania nu este competenta sa ne divorteze,deoarece noi am locuit acolo.Adevarul e ca noi am locuit in ambele tari,am doua resedinte.Ce ma sfatuiti sa fac, sa ma adresez Curtii Europene a Drepturilor Omului??Tin sa precizez ca cauza divortului a fost comportamentul violent al sotului fata de mine si copil si acum iubita mea tara exact in gura lupului ma trimite!Cu minimul pe economie pe care il castig,nu voi face fata cheltuielilor si deplasarilor la Roma!Sunt intr-o situatie disperata,pica pe mana lor copilul meu.Oare cui va incredinta copilul unei" tiganci" asa cum ne considera dansii sau sotului italian?Oare cei de la Curtea de Apel TM au gandit ce se va intampla cu mine si copilul,cat vom avea de suferit si la consecinte?Din casatoria noastra am ramas doar cu copilul si pe acesta poate il voi pierde :((!Oameni buni,va rog ajutati-ma cu sfaturi,ce sa fac...
Cel mai recent răspuns: Monica_1983 , utilizator 20:03, 15 Mai 2012
inalta curte de casatie si justitie daca hotararea are drept de recurs
Vreau sa mai adaug ca copilul are 4 ani.In timp ce am fost gravida sotul a vandut apartamentul in Italia si a cumparat o casa.Eu cu copilul figuram pe toate actele la prima adresa.Pentru ca sotul nu a facut inscrierea la primarie ca am schimbat domiciliul am pierdut resedinta la Roma toti trei.Eu am cnp,permis de sedere si buletin(acte italienesti)toate expirate cu domiciliul la aprtament care a fost vandut,noul proprietar ne-a anulat sedera acolo.Pe durata procesului sotul fara acordul meu ne-a facut resedinta si domiciliul la noua adresa.Eu nu am semnat absolut nimic.Eu dupa ce am nascut din cauza nentelegerilor mai mult eram in Romania,si martorii au spus asta ca el a stat luni de zile cu mine in tara.Deci ultimul nostru domiciliu este aici.El a facut la"negru"domiciliul meu si al copilului la noua casa si instanta a acceptat ca acela este domiciliul obisnuit!!!!Pe cand noi trei am fost absolut stersi din registrele cu resedinta domiciliu.Singurul meu domiciliu stabil si nemodificat a fost in Romania,cel din Italia l-am avut pana in 2008.Dar nimeni nu a luat in considerare cele spuse de mine!Cum sa fac cu caile de atac la Curtea de Apel TM?Sentinta este irevocabila,trebuie sa imi ajunga.Multumesc frumos.
Monica_1983 a scris:

Avocatul sotului a atacat spunad ca Romania nu este competenta sa ne divorteze...

Si, din nefericire pentru dvs., grăia bine.
Iar Curtea de Apel, in recurs (= ultima cale de atac), a zis: asa e!

:(

Nu am alte date din care sa pot trage concluzia ca s-ar fi putut si altfel. (ori ca s-ar mai putea face ceva = cai extraordinare de atac).

Asa, din pura curiozitate, ati consultat vreun avocat? Ati auzit pe vreunul spunad ca NU e bine sa promovati actiunea pe rolul instantelor romane daca nu ati locuit in RO cel putin un an inaintea introducerii ei? Ei bine, acesta (daca o fi existat) trebuia ascultat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
romascanu, moderator
Buna.Multumesc pt.raspuns.Da,am avut 2 avocate,dar nu ele au dat 2 sentinte in favoarea mea,ci judecatorul din orasul meu si apoi a judecat JUDETUL,tot in favoarea mea.Unul dintre motive divort a fost tocmai ca sotul nu a vrut sa imi faca rezidenta si domiciliul in Italia.Eu mai mult in Romania am stat inainte sa cer divortul,chear si martorii au spus asta.Plus ca si dansul a cerut divortul aici,facand o cerere conventionala,ca cere el divortul!Aici in tara noastra!Eu am cetatenie doar romana,si acte valide romanesti.Cele italiane nu mai sunt valabile din 2008.Ce ma sfatuiti sa fac?Cu cheltuielile de judecata ce fac,sunt aproape 7.000 de lei...
nu avem alt sfat pentru dvs decat sa mergeti cu hotararea ramasa definitiva si irevocabila la un avocat din Timisoara, care sa vada in ce masura mai poate fi atacata pe o cale extraordinara cum ar fi contestatia in anulare sau revizuirea... este pana la urma vorba si de interesul major al copilului, nu doar unde ati avut impreuna cu sotul dvs ultimul domiciliu... e vorba de domiciliul comun cu al sotului, nu doar de domiciliul dvs...oricum, chestiunea asta cu domiciliul este interpretabila in opinia mea pentru ca dvs ati plecat din Italia de atata vreme si el tot singur a fost in aceasta perioada...asa ca, nu se pune problema unde ati locuit impreuna in ultimul an... daca s-a anulat divortul in Romania, inseamna ca inca ma sunteti casatorita... cu toate acestea puteti face aici in Romania cerere de incredintare minor chiar daca este sau daca nu este un proces pe rol in Italia pentru divort

Alte discuții în legătură

Ajutor-divort caarmencita caarmencita buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divort - procedura cu strainatatea Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . va rog un sfat daca se poate in urmatoarea speta : maria casatorita cu giovanni , cetatean italian . domiciliu in italia , copil minor . ... (vezi toată discuția)