avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor-divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor-divort

buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc in Anglia,rezidenta mea a fost in Italia iar cind mi-am schimbat pasaportul am trecut Anglia datorita faptului ca lucrez in UK.cu ,,sotul,, nu am mai avut nici un fel de legatura de 7ani si nici nu stiu nimic de el.castoria nu a fost transcrisa in Romania .DE unde ar trebui sa incep??????AJUTOR!!exista posibilitatea sa ma duc in RO sa imi cer rezidenta in RO ,sa transcriu certificatul de casatorie in tara si apoi sa cer divortul in ROMANIA????VA ROD AJUTATI-MA SA IES DIN ACEST TUNEL......
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 09:57, 16 Iunie 2008
E mult mai complicat sa incercati un divort aici, in cazul dvs., nefiind inregistrata casatoria si nici unul dintre soti nelocuind aici.
Indiferent de legislatia fiecarui stat, e mult mai simplu sa desfaceti casatoria acolo unde a fost incheiata. Chiar daca nu ati mai fost in contact cu sotul, va trebui sa incercati sa il gasiti si sa discutati aceasta problema, sa fie de acord si veti vedea ce formalitati impune statul italian in materie de divort, cand sotii sunt de acord si cand au stat separati in fapt 8 ani.
Daca nu aveti buletin de Romania, casatoria nu a fost incheiata si nu a fost recunoscuta in Romania, dupa parerea mea, nu puteti divorta aici.

Stiti unde este sotul, ca sa poata fi citat, ca sa afle si el de divort?
In cazul dvs instanta competenta ar fi cea italiana; daca veti incerca sa desfaceti casatoria in Romania, mai intai va trebui sa transcrieti actele si veti mai intampina o problema, si anume faptul ca nu ati avut niciodata domiciliu comun in tara dupa casatorie.
Doamna, sunt multe datenecunoscute...
Care era cetatenia sotului, ati avut domiciliu comun (adica in aceeasi tara macar), ati avut cetatenie italiana, casatoria e inregistrata in Anglia, unde e sotul??... :-/
Mai dati detalii.
:) pai daca a fost numai o casatorie formala, probabil ca nici nu au avut domiciliul comun si atunci este competenta instanta locului unde s-a incheiat casatoria

Alte discuții în legătură

Divort de un cetatean italian... rose3003 rose3003 va rog mult sa ma ajutati :( sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean italian. casatoria a avut loc in italia dupa care a fost inscrisa si in romania. acum eu ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divortul marius barbu marius barbu locuiesc actualmente in italia.sunt casatorit de 4 ani si jumatate dar in urma cu aproximativ o luna sotia ma parasit .in aceasta perioada sa intors de 2 ori ... (vezi toată discuția)