avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor-divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor-divort

buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc in Anglia,rezidenta mea a fost in Italia iar cind mi-am schimbat pasaportul am trecut Anglia datorita faptului ca lucrez in UK.cu ,,sotul,, nu am mai avut nici un fel de legatura de 7ani si nici nu stiu nimic de el.castoria nu a fost transcrisa in Romania .DE unde ar trebui sa incep??????AJUTOR!!exista posibilitatea sa ma duc in RO sa imi cer rezidenta in RO ,sa transcriu certificatul de casatorie in tara si apoi sa cer divortul in ROMANIA????VA ROD AJUTATI-MA SA IES DIN ACEST TUNEL......
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 09:57, 16 Iunie 2008
multumesc de raspuns
si deci in concluzie pot iesi din tara cu copilul daca ii pot face pasaport cu hotararea.
multumesc inca odaata
AVLIL a scris:

Asa, deci au avut domiciliu comun chiar daca a fost de coonvenienta!!! :D

JH, nu cred ca o casatorie incheiata in Italia e un act inregistrat in Romania. E vorba in acel articol daca actul de casatorie sau faptul s-a incheiat in Romania, s-a inregistrat aici, conform legislatiei de aici etc.
Or, nu e cazul.
Nu era nicicum competenta instanta romana. Parerea mea.


nici eu nu cred asta...:P
De fapt raspunsul meu s-a referit la raspunsul dat inaintea mea...
Adica voiam sa spun ca s-ar putea creea o competenta a instantelor romanesti prin inregistrarea actului de stare civila... altminteri actuala competenta era clar in Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de un cetatean italian... rose3003 rose3003 va rog mult sa ma ajutati :( sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean italian. casatoria a avut loc in italia dupa care a fost inscrisa si in romania. acum eu ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divortul marius barbu marius barbu locuiesc actualmente in italia.sunt casatorit de 4 ani si jumatate dar in urma cu aproximativ o luna sotia ma parasit .in aceasta perioada sa intors de 2 ori ... (vezi toată discuția)