Buna ziua!Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat!In luna noiembrie am imprumutat suma de 10000 lei prin contract notarial fara garantie sau giranti pentru o perioada de 2 luni.Am inceput sa achit in rate ,suma restanta fiind de 6000lei .La terminarea celor 2 luni nu am reusit sa achit suma de 6000 lei, insa am incercat sa ma inteleg sa achit tot in rate, iar cel care mi-a imprumutat fiind de acord fara alte acte.In sa saptamana trecuta am avut surpriza sa primesc acasa o foaie de executare silita datorita neachitarii sumei imrpumutate.Executorul mi-a spus ca trebuie sa aduc copie dupa contractul de proprietate ca si garantie, ca daca nu-l aduc de voie buna o sa vina cu scandal la usa!Acum eu nu stiu daca este corect si legal ceea ce se intampla , avand in vedere ca acel contract incheiat la notar nu e cu garantie!Moral nu este corect, avand in vedere ca cel care m-a imprumutat este un prieten in care am avut incredere! Va rog sa ma ajutati, nu vreau sa-mi pierd casa!!!!
Contractul de imprumut constituie titlu executoriu, in baza lui executorul va poate executa silit bunurile si/sau veniturile dupa ce primeste incuviintare de executare silita de la instanta. Intrati pe portal just si cautati la judecatoria de care apartineti cu domiciliu dupa numele dvs, vedeti daca apare cava in legatura cu asta.
Va trebui sa platiti suma datorata pt ca altfel, casa va putea fi vanduta la licitatie, mai ales daca alte bunuri nu sunt din care sa-si recuperaeze suma rapid.
Pt ratele pe care le-ati platit, ati facut vreo hartie, aveti vreo dovada scrisa ca ati inapoiat 4000?
Va multumesc pentru raspuns!
Pentru suma platita am dovada si a recunoscut si el ca i-am inapoiat 4000!IPot incerca sa ajung la o intelegere cu executorul,sa platesc in rate , pentru ca suma intreaga nu pot?
Recuperare poprire
calytul
Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
laur7901
Buna ziua
- in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu;
- la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)