Buna ziua,
Am facut o cerere la asociatia de proprietari in care am cerut o fisa a apartamentului pe ultimii 2 ani, de cand s-au schimbat persoanele de la consiliul de administratie, deoarece am nelamuriri in privinta unor lucruri.Cel de la asociatie mi-a dat un nr. de inregistrare la cererea mea si atat.Nu are registru de intrari/iesiri, ci un caiet,dar ce ma nemultumeste pe mine este faptul ca nu mi-a pus stampila pe cerere, pe motiv ca nu este obligat.
1.Asociatia de locatari un functioneaza ca o societate comerciala? De ce nu-mi pune stampila pe acte?
2. In cat timp ar trebui sa-mi raspunda la cererea emisa? 30 de zile?
Va multumesc!
Opinia mea este ca as. prop. a procedat corect.
Nu confundati o societate comerciala / institutie a statului - la care daca prezinti o cerere, iti da un nr. de inregistrare, da pe o stampila cu denumirea institutiei, dar din care rezulta clar nr. de intrare / iesire a corespondentei si data.
Este o situatie care poate fi corectata si la asociatia dvs. faceti propuneri in AG a proprietarilor care va avea loc chiar in primul trimestru al anului 2012.
Spuneti ca nu are registru de intrari / iesiri - dar acel caiet cum s-o numi oare?
Nici la asociatia noastra nu se pune stampila rotunda pe corespondenta (intrari/iesiri) pe motiv ca stampila se gaseste la presedinte - care are alt program decat cel al administratorului - salariatul carwe se ocupa de corespondenta asociatiei.
Puteti face o propunere presedintelui dvs. sa procure o stampila dreptunghiulara, specifica activitatii de corespondenta.
In schimb, in momentul in care vi s-a inmanat documentul cerut, pe acele copii trebuie sa fie trecut un text : ”Conform cu originalul”, numele si prenumele administratorului (presdedinte), data si semnatura.
Citez:
In schimb, in momentul in care vi s-a inmanat documentul cerut, pe acele copii trebuie sa fie trecut un text : ”Conform cu originalul”, numele si prenumele administratorului (presdedinte), data si semnatura.
Nu s-a intamplat nimic din ce spuneti dvs. A scris un nr. si data,atat,iar referitor la caietul de corespondenta m-am gandit la faptul ca nu are registru de intrari/iesiri tipizat.
Oricum nici pe avizietul de plata nu semneaza cei de la Primarie,iar chitantele nu sunt stampilate atunci cand platim la asociatie.
Presedintele nu este de gasit pentru ca dimiciliaza in alta parte,iar casierul nu are nicio stampila,cel putin asa sustine.
Stampila rotunda este un instrument folosit cu precadere in acte/ contracte oficiale si/ sau activitati financiar-contabile.
Pe orice alt document gen corespondenta sau copii nu este obligatoriu de folosit. De obicei exista alt gen de stampile.
Desi de la intrarea Romaniei in UE stampila nu mai este obligatorie nici pe facturi, sunt cazuri cand aceasta este solicitata. Pe chitante se semneaza casierul (sau admin cand este si casier), care nu este obligatoriu sa fie in posesia stampilei rotunde a asociatiei.
Regimul tipizatelor dupa intrarea Romaniei in UE a suferit modificari semnificative, astfel ca cele mai multe tipizate cu care eram obisnuiti nu isi mai au obligativitatea de a fi cumparate sub forma de registru. Pot fi realizate prin mijloace proprii, dar trebuie sa respecte formele definite de lege, acolo unde sunt specificate.
Unde nu semneaza cei de la Primarie?
Presedintele trebuie sa fie proprietar in acea asociatie. Asa spune legea.
Dar faptul ca sta in alta parte nu cred ca l-a prevazut legiuitorul. De bun simt si pentru bunul mers al asociatiei ar fi totusi ca presedintele sa locuiasca efectiv in acea asociatie.
@flotenta_22,
La orice institutie sau societate comerciala o sa depuneti o cerere, nu va pune nimeni vreo "stampila pe cerere", asa cum pretindeti dv de la asociatie. De regula institutiile elibereaza un bonulet pe care scrie numarul de inregistrare al cererii sau scrie acest numar si data pe exemplarul petitionarului daca a facut-o in doua exemplare. Acea amprenta, de regula dreptuinghiulara unde scrie numarul si data, nu este stampila institutiei.
La cerere ar trebui sa va raspunda in maxim 30 de zile pentru ca sedintele de comitet se rin odata pe luna. Dar, in functie de ceea ce solicitati puteti primi raspuns si mai repede.
Daca cineva solicita sa i se scrie pe copia unui document ca "este conform cu originalul" se poate sa scrie. Dar eu as face copia in fata solicitantului sau l-as da originalul sa-l aseze singur in copiator si sa-si faca singur copia si-apoi i-as sugera sa scrie cu mana lui "conform cu originalul".
Am introdus in instanta (in copie) sute de liste de plata, satatutul asociatiei, CIF-ul, sistemul propriu de penalizari, procesul verbal al adunarii generale.., repet toate in copie fara ca vreun judecator sa solicite scrierea pe ele a formulei "conform cu originalul". Dar cine vrea nu are decat sa mearga si la notar sa le legalizeze ca doar e democratie.
Listele de plata nu se semneaza de primar acum, poate dupa alegerile urmatoare!:rtfm:
Asa cum s-a spus mai sus, nu este obligatorie stampilarea chitantelor. Stampila sta la presedinte si nu la casier.
Presedintele poate locui oriunde in asociatie (asociatia poate avea mai multe blocuri) sau in afara asociatie, dar obligatoriu trebuie sa fie proprietar al unui apartament sau spatiu cu alta destinatie dintr-un bloc ce face parte din acea asociatie.
Inca vad ca mai avem OBSESIA stampilei. Nu are stampila deci nu e buna. Stampila e un insemn care nu implica nimic. Poate fi creata si copiata imediat fara probleme. De fapt nu mai insemna nimic, dar o divinizam. Scrisul personal e cu mult mai greu de falsificat dar nu imposibil. Semnatura la fel.