avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari e obligata sa trimita la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari e obligata sa trimita la cerere copii dupa anumite acte ? Si daca da, in cat timp ?

Buna seara,

sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am primit prin posta, de la unul din proprietari (prin scrisoare recomandata) solicitarea de a elibera "copie autentificata prin stampila si semnaturi legale "dupa procesul verbal al ultimei adunari generale si de a-i trimite copia prin recomandata sau (si) numar de inregistrare .
Mentionez ca asociatia nu detine un registru de intrari/iesiri documente ca sa ii pot oferi si numar de inregistrare iar o copie simpla dupa procesul verbal primise deja prin posta .
Ma obliga legea sa raspund solicitarii prezentate mai sus ? Si daca da, termenul este 30 de zile ?
(daca se poate cu referire la articolul respectiv)

Va multumesc anticipat,
dl Borcea C. E .

Cel mai recent răspuns: borcea_Z17 , utilizator 18:23, 25 Iunie 2018
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige asociatia de proprietari sa puna la dispozitie copii dupa documentele asociatieid e proprietari
In schimb ,dv ca presedinte de asociatie de proprietari-in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 aveti obligatia sa puneti la dispozitie la cerere oricarui proprietar documentele asociatiei de proprietari
Acesta are dreptul sa fotografieze cu telefonul mobil respectivele documente
Totusi, nu exista nici dispozitie legala care sa interzica asociatiei de a pune la dispozitia membrilor copii de pe documente.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
mira55, utilizator
Ca de obicei @mira55 raspunde "pentru contra"...
Daca Legea 230/2007, nu obliga sa se trimita copii dupa documentele asociatiei, ci:

CAP. 3. Drepturile şi obligaţiile proprietarilor
ART. 9
Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a proprietarilor, să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu.
ART. 10
Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Cu cine credeti ca aveti de-aface pe-aici?
Deci Legea nici nu ma obliga sa trimit niste copii ale asociatiei de proprietari, dar nici nu ma obliga sa nu le trimit... Curat murdar!
Maine-poimane, o sa se mai "trezeasca din dulcele somn din parlament" cineva, care o sa propuna si asa ceva. Cred ca o sa trebuiasca angajate secretare care sa faca copii dupa documente, sa tina evidenta cat sui cui trebuie trimise. Este o banuiala a mea,nu o luati de buna.

Pe de alta parte, dom' presedinte: - un mic caiet de evidenta a primirilor si trimeterilor corespondentei/documentelor, este absolut necesar.
Pana acum am auzit multe, dar iata ca cineva trebuia sa intreaca o masura obisnuita prin a cere
eliberarea unei copii ..."copie autentificata prin stampila si semnaturi legale ...

Va doresc mult succes!


Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Adam Grecu, utilizator
Cand se incearca ascunderea adevarului se cauta motive... legislative. Ce motive ar avea saracul proprietar sa va solicite un astfel de document? O precizare: ce legea nu interzice este permis.
..... saracul proprietar..., doreste ca documentele sa fie ...copie autentificata prin stampila si semnaturi legale.
O fie el sarac, dar cred ca este si sarac cu duhul... Sigur, noi nu putem sti toate dedesubturile, dar daca merge la sediul asociatiei (solicitand din timp, in scris, accesul la urmatoarele documente...), eu zic ca nu ar fi nicio problema, ba si le poate fotocopia daca doreste.
In fine, cred ca am epuizat topicul si domnu' presedinte a inteles ce are de facut, chiar si in legatura cu registrul de intrari/iesiri (se gaseste la orice librarie mai acatarii), daca doreste sa fie in legalitate. Cum sa nu ai un asemenea registru la asociatie, se poate?.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces verbal andreasfloroae andreasfloroae Buna ziua. Am si eu o intrebare. La fiecare sedinta a asociatie de proprietari se intocmeste un proces verbal. Acesta trebuie sa aiba un numar de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari pune stampila pe documentele care ii privesc pe locatari? florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am facut o cerere la asociatia de proprietari in care am cerut o fisa a apartamentului pe ultimii 2 ani, de cand s-au schimbat persoanele de la ... (vezi toată discuția)