avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Suspendare activitate Birou de mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Suspendare activitate Birou de mediator

Buna ziua,

Din anumite motive doresc sa-mi suspend biroul de mediator.
V-as ruga sa-mi spuneti ce pasi si ce documente imi sunt necesare in vederea realizarii acestui lucru :
- d.p.v al adm. financiare
- d.p.v al cassmb
- d.p.v al consiliului de mediere ,
daca suspendarea se poate face pentru o anumita perioada definita si in cazul acesta care este aceasta perioada si cam ce implica aceasta suspendare d.p.v. al profesiei de mediator si daca pot gasi undeva aceste informatii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenadeverde , utilizator 17:37, 19 Ianuarie 2012
Din punct de vedere al Consiliului de mediere, procedura de suspendare este prevazuta de legea Lege nr. 192/2006 privind medierea.
Art. 14. - (1) Exercitarea calitatii de mediator se suspenda:
a) in cazul unei incompatibilitati prevazute de lege; in acest caz, mediatorul este obligat sa incunostinteze, in termen de 3 zile, Consiliul de mediere, in legatura cu aceasta incompatibilitate;
b) la cerere, facuta in scris de catre mediator;
c) ca sanctiune disciplinara, in conditiile stabilite la art. 39 alin. (1) lit. c).
(2) Exercitarea calitatii de mediator se suspenda de drept, in cazul in care impotriva mediatorului s-a luat masura arestarii preventive, pana la solutionarea procesului penal, potrivit legii.
Art. 15. - Calitatea de mediator inceteaza:
a) la cerere, prin renuntare facuta in scris de catre mediator;

b) prin deces;
c) in cazul in care nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 7 lit. a) si d);
d) ca sanctiune disciplinara, in conditiile stabilite la art. 39 alin. (1) lit. d);
e) in cazul condamnarii definitive pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni, care il face nedemn de a mai exercita aceasta profesie.
Art. 16. - (1) Suspendarea, precum si incetarea calitatii de mediator se dispun sau, dupa caz, se constata de catre Consiliul de mediere.
(2) In caz de incetare a calitatii de mediator, numele acestuia se radiaza din tabloul mediatorilor.

www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]

Din punct de vedere fiscal (se pare ca exista doar incetarea activitatii), mergeti la administratia fiscala si solicitati incetarea activitatii (trebuie sa completati formularul 070 in care bifati cartusul "incetare" la capitolele care privesc activitatea dvs) care va fi aprobata dupa achitarea tuturor impozitelor si taxe derivate din activitatea prestata pana la momentul depunerii cererii.
O situatie similara: [ link extern ]
www.avocatnet.ro/content/for...
La CASMB veti depune apoi documentul emis de adm. fin. care dovedeste incetarea activitatii.
L.C.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Calina Sorescu, Mediator
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare autorizatie pfa vio58 vio58 Sint inregistrata la Circa fiscala de unde apartin ca persoana fizica autorizata,nu am avut activitate decit un an si jumatate, acum doresc sa inchid ... (vezi toată discuția)
Desfiintare pfa inregistrata la ministerul justitiei theya_05 theya_05 care sunt formalitatile necesare desfiintarii uni PFA infiintat prin Ministerul Justitiei si nu prin ORC ( traducator ) ? (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator Alessandra2014 Alessandra2014 Ce trebuie sa fac pt a nu mi se anula autorizatia de traducator, dar totusi pt ca nu am de gand sa lucrez ca traducator in urmatorii ani, sa nu platesc ... (vezi toată discuția)