eu si sotia am cazut de comun acord la partaj,dar am intrebat la notar si costa prea costisitor deoarece avem atat bunuri comune cat si datorii de aceeai valoare 230 mil
daca declaram numai bunurile fara credit o sa platim platim mai putin?
Nu stiu daca platiti mai putin sau nu... asta numai un notar va poate spune...
Dar, eu va propun o alta solutie care functioneaza: introduceti o actiune in instanta de partaj al bunurilor comune, achitati taxa de timbru, pana la primul termen de judecata mergeti la un mediator, incheiati un acord de mediere, la primul termen de judecata prezentati judecatorului tranzactia si acordul de mediere incheiat, judecatorul pronunta o hotarare in sensul celor din tranzactie, apoi taxa de timbru achitata se restituie.
Functioneaza garantat ... pare complicat, dar nu este... este mult mai simplu in realitate :)
Multam mult dar necesita timp asa ca ptr un onorariu la notar e mai rapid asa eu cred ca e mai bine la notar decat in instanta
si app sotia e deacord sa ia ea un credit card dar e pe numele meu ce sfat imi poti da in acest sens daca la notar se specifica si semneaza ca e de acord sa il ia atunci Banka X va trece datoria pe numele ei ? Multam inca o data de sfat dl avocat
Care este solutia?
xmagx2001
Eu impreuna cu sotul meu am luat anul trecut un imprumut si am construit o casa care momentan este la \"rosu\"(el este titularul si eu imputernicit) si din ... (vezi toată discuția)