avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... copil nascut in italia printi necasatoriti drepturi
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

copil nascut in italia printi necasatoriti drepturi

as dorii sa stiu cat dureaza procedura in romania la primarie si ce documente imi trebuie sa ajung cu copilul in tara
#-o
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:42, 20 Ianuarie 2012

Puteti transcrie certificatul de nastere si la consulat, in Italia, insa dureaza mai mult.

Daca vreati sa il transcrieti in tara, certificatul de nastere eliberat de autoritatile italiene trebuie tradus, legalizat si autentificat la un notar din Romania.

Dupa aceea faceti o cerere la Starea Civila de la locul de domiciliu (cel din CI) al unuia dintre dvs. pentru transcrierea certificatului de nastere si eliberarea unui certificat românesc.

Veti merge cu:
- Actul de identitate al parintelui care face cererea, în original şi copie
- Certificatul de nastere eliberat de autorităţile străine, în original si copie
- Traducerea autentificata a certificatului
- Certificatele de nastere al dvs. si al tatalui copilului, in original si copie.

Daca ca nu ati facut transcrierea in termen de 6 luni de la nastere, este posibil sa fiti amendati (de la 100 la 200 de lei).

Pentru a veni cu copilul in tara aveti nevoie de titlu de calatorie pentru cel mic - nu este suficient certificatul de nastere italian, copilul nefiind trecut in registrele nationale de stare civila nu poate fi verificata identitatea lui.
Pentru titlul de calatorie trebuie sa mergeti la consulatul din zona unde sunteti si aveti nevoie de:



- certificatul de naştere al copilului, eliberat de autoritatile străine si în care sunt inscrisi parintii. Atenţie! nu sunt valabile certificatele de nastere in care nu au fost trecuti parintii. Consulatul recomandă părinţilor ca înainte de a pleca în România cu copilul, să solicite la Consulat înscrierea certificatului de naştere italian şi obţinerea unui certificat de naştere românesc.
- pasapoartele sau cărţile de identitate ale părinţilor (originale)
- certificatul de casatorie (original)
Nu sunt necesare fotografii, întrucat acestea vor fi facute la sediul Consulatului. Din motive tehnice se recomandă ca hăinuţele cu care sunt îmbrăcaţi copii să aibă culori puternice (nu albe, roz sau bleu, ci roşu închis, albastru, verde..)

Taxa consulară pentru titlul de călătorie este de 65 Euro.


[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat nastere nicolettaspiridon nicolettaspiridon buna ziua sunt o mamica din italia si asi dori sa stiu daca sotul meu poate transcrie certificatul de nastere in romania fiului nostru nascut anul trecut aici ... (vezi toată discuția)