avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate comun pentru toti mostenitorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate comun pentru toti mostenitorii legali

Dintre toti fratii mostenitori legali pentru proprietate preluata abuziv, numai unul a facut notificare si a indeplinit toata procedura. Este corect ca la cererea lui sa apara toti pe titlul de proprietate?
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 20:16, 26 Octombrie 2008
Reconstituirea dreptului de proprietate funciara are in vedere in primul rind pe cei care au facut cerere de reconstituirea de pe urmqa unui autor comun, fiind astfel repusui in dreptul de a accepta succesiunea, chiar daca legiile care reglementeaza reconstiturea proprietatii, in special Legea nr. 18/1991, arata ca titlul se elibereaza de pe urma autorului comun pe numele tuturor mostenitorilor, are in vedere pe cei care au solicitat acest lucru, altfel ar fi siliti sa accepte succesiunea prin cuprinderea in tittlu de proprietate impotriva vointei lor.
Dar daca ceillti mostenitori isi dau asentimentul sa apara pe titlul de proprietate dupa expirarea termenului de notificare, dar inaintea intocmirii titlului?
daca n-au depus cerere nu pot fi cuprinsi in titlu de proprietate pentru ca titlul de proprietate se elibereaza la cerere .. si pe numele tuturor mostenitorilor :D
Tocmai asta e intrebarea. Daca au depus cerere sa fie adaugati la titlul de proprietate atat mostenitorul care s-a
incadrat in termen prevazut de legea 247 cat si cei care nu au notificat in termen din motive tehnice dar o fac ulterior si inaintea intocmirii titlului.
Eu nu inteleg care e problema daca primul mostenitor accepta sa imparta mostenirea si cu ceilalti. Daca toti sunt de acord
sa se imparta, e posibil sa-l oblige sa ia el totul? Care totusi poate fi calea ca toti mostenitorii sa fie improprietariti.
mostenitorii care nu au depus cerere in temeiul Legii 18/1991 sant decazuti din dreptul de a cere repunerea in termenul de acceptarea a succesiunii autorului lor in ceea ce priveste cota -parte care li se cuvine de drept din terenurile care se restituie in temeiul legilor fond funciar . Modificarea ulterioara a legilor fondului funciar prin reintroducerea in masa succesorala a autorului si a altor terenuri sau acordarea de despagubiri nu poate constitui motiv de repunere in termenul de acceptare a altor mostenitori initial ramasi straini de aceea succesiune prin neacceptare in temeiul primei legi a fondului funciar - legea 18/91 . Doar daca mostenitorii respectivi au formulat cerere in temeiul Legii 18/91 pot cere comisiei de fond funciar sa emita titlu de proprietate pe numele lor ca si mostenitorilor acceptanti ai mostenirii in temeiul legii 18/91 nemodificata , deoarece de fapt numai acestia sant persoane indreptatite la reconstituire pentru diferenta nerestituita initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mosteniere YRY COMPANY SRL YRY COMPANY SRL Buna ziua, am o intrebare, daca in anul 1985 dintr-un numar de 5 frati, doi dau declaratie notariala ca renunta la mostenirea dupa parintii decedati, acum dupa ... (vezi toată discuția)
Instanta dispune radierea mostenitorilor din titlul de proprietate... gigelas gigelas Patru frati sunt mostenitorii defunctilor parinti. In 1991,doar unul dintre frati,face o cerere in baza Legii 18/1991,prin care solicita reconstituirea ... (vezi toată discuția)